to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 08.02.2015

πηγή: στο Κόκκινο

Αθλητισμός

Π. Βασιλόπουλος: «Βάλτε τις βάσεις, να μη χάνουμε παιδιά στα γήπεδα»

Ένα κείμενο - γροθιά στο στομάχι με αφορμή τον θάνατο 17χρονου ήρθε να ταράξει τα... υποκριτικά ήρεμα «νερά» του ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και για ακόμη μια φορά δε μάσησε τα λόγια του...


Ο παίκτης της Κηφισιάς, πρώην άσος του Ολυμπιακού, από τα κορυφαία ονόματα στον ελληνικό μπάσκετ, δεν μάσησε τα λόγια του και παρότι φορτισμένος, μίλησε για ένα σύστημα που υπάρχει στην υπηρεσία του πρωταθλητή αλλά όχι και των αθλητών, ένα σύστημα που αφήνει ανυπεράσπιστα τα παιδιά που θα θελήσουν να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο: Της άθλησης.


«Αυτό που συμβαίνει στον αθλητισμό είναι ακριβώς ότι συμβαίνει στην κοινωνία: Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω μας, αρκεί να είμαστε εμείς καλά, να τρώμε όσα πιο πολλά μπορούμε αρκεί εμείς να ευημερούμε. Το κείμενο το έγραψα μέσα σε πέντε λεπτά...

Δεν γίνεται να χρειάζεται το ασθενοφόρο 45 λεπτά να φτάσει στο γήπεδο. Στην Ισπανία, μετά από δύο περιστατικά με καρδιακά επεισόδια σε γήπεδα και δύο θανάτους νέων, πλέον είναι όλα τα σωματεία να έχουν απινιδωτή στο γήπεδο. Εμείς δεν έχουμε ούτε γιατρό. Κι έπειτα ζητάμε από τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Αυτοί που αθλούνται και δεν είναι επαγγελματίες να αμείβονται με υψηλά συμβόλαια όπως εμείς, αγαπούν και περισσότερο το άθλημα.

Θα ήθελα πολύ να κάνουμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε μέσω του ΠΣΑΚ μια κουβέντα με τον κ. Κοντονή. Θα του έλεγα να μπουν οι βάσεις έτσι ώστε να ξεκινήσουμε... Είμαστε μια χώρα με υψηλό ταλέντο και μεγάλη βάση αθλητών με προδιαγραφές.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και η προτεραιότητά τους είναι να ζήσουν, είναι πολύ πιο σημαντική από τον αθλητισμό αλλά ο αθλητισμός μπορεί να κάνει μια κοινωνία καλύτερη, να ξεφύγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται. Να βάλουμε τις βάσεις από τα σχολεία, από τις ακαδημίες και σιγά σιγά μέσα από την παιδεία που θα έχουν τα παιδιά μας στον αθλητισμό, θα γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι». 

(Το κείμενο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στο sportit.gr)

Της Αλέκας Ζουμή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)