to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:20 | 02.12.2013

Πολιτική

Π. Τριγάζης: "Μια σύγχρονη εθνική στρατηγική δεν μπορεί να είναι άλλη από στρατηγική της ειρήνης"

Μιλώντας σε εκδήλωση του Δήμου Λέσβου, στο Δημοτικό Θεατρο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του "Έτους Λαμπράκη", ο υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Τριγάζης τόνισε:


 "Οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από σημαντικά προβλήματα της περιοχής μας (Συρία, Ιράν) ανέδειξαν την ανάγκη ενός ενεργητικά φιλειρηνικού ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή μας, προς όφελος και των εθνικών μας θεμάτων."

"Μια σύγχρονη εθνική στρατηγική της χώρας μας- επισήμανε ο Π. Τριγάζης- δεν μπορεί να είναι άλλη από στρατηγική ειρήνης, συνανάπτυξης και κοινής ασφάλειας, ιδιαίτερα με τις γειτονικές χώρες, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης, στη βάση του διεθνούς δικαίου".

Μιλώντας και ως συγγραφέας του βιβλίου "Ο Λαμπράκης και το Κίνημα Ειρήνης", ο Π. Τριγαζης, αναφέρθηκε και στον Γρ. Λαμπράκη ως "σύμβολο ενότητας της αριστεράς, αντιφασισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης", προσθέτοντας "ότι αν ζούσε σήμερα ο Μαραθωνοδρόμος της ειρήνης θα ήταν πολέμιος των πολιτικών ακραίας λιτότητας και των περιορισμών της εθνικής μας κυριαρχίας που απορρέουν από τα διαδοχικά μνημόνια".

Στην ΕΡΑ Λέσβου

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Μυτιλήνη ο Π Τριγάζης έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΑ Λέσβου, όπου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία της Γενεύης για το Ιράν, την οποία χαρακτήρισε «ελπιδοφόρα», προσθέτοντας ότι αυτή η συμφωνία «αφορά άμεσα και την Ελλάδα».

Στην ίδια συνέντευξη, πρότεινε όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς στη Βουλή και ανεξάρτητοι βουλευτές να συνεργαστούν, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει ενεργά την πρωτοβουλία της Φινλανδίας για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, με στόχο τη δημιουργία Μ. Ανατολής χωρίς όπλα μαζικής καταστροφής.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)