to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 27.10.2013

Πολιτική

Π. Τριγάζης: «Για μια νέα Ευρώπη σε έναν νέο κόσμο»

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ στη Σόφια


«Τα Βαλκάνια δεν μπορεί να είναι η πίσω αυλή της Ευρώπης, δικαιούνται μια ισότιμη θέση σε  μια νέα ενωμένη Ευρώπη των λαών και των πολιτών», τόνισε ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε ευρωπαϊκό FORUM στη Σόφια, που οργάνωσε η Λετονή ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Τατιάνα Ζντάνοκα και το βουλγαρικό Ίδρυμα Σλαβιάνι, σε συνεργασία με την Ιταλική Κίνηση Alternativa, του πρώην ευρωβουλευτή Τζουλιέτο Κιέζα.

«Το ζητούμενο σήμερα – συνέχισε ο Π Τριγάζης – είναι η επανίδρυση της Ευρώπης  με  την επιστροφή στις ρίζες της Ευρωπαϊκής Ιδέας και η δημιουργία μιας νέας Ευρώπης για έναν νέο κόσμο.  Μια Ευρώπη με πανευρωπαϊκό ορίζοντα και Μεσογειακή διάσταση, που δεν θα είναι όμηρος του ευρωατλαντισμού και δεν θα επιτρέπει τραγωδίες όπως η Παλαιστινιακή, η Κυπριακή, η Συριακή αλλά και η πρόσφατη στη Λαμπεντούζα».

«Αριστερες Εναλλακτικές στην Ευρώπη – κατεληξε το στελεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της πρωτοβουλίας Καποδίστριας - Σπινέλλι – Ευρώπη, μπορεί να προκύψουν με την ήττα του νεοφιλελευθερισμού ακόμα και σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που ο λαός της ζει την σύγχρονη τραγωδία των μνημονίων, με τραγικά επακόλουθα την πρωτοφανή ανεργία και τη φτώχεια. Αυτός είναι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε μεγάλη ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στο FORUM της Σόφιας, που θα έχει συνέχεια με συναντήσεις στις Βρυξέλες και τη Μόσχα, συμμετείχαν βουλευτές, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι κινημάτων από πολλές χώρες της Αν. Ευρώπης μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Πολωνία, η Ουκρανία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Δημοκρατία του Μόλδοβα.

Συναντήσεις

Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Σόφια, ο Πάνος Τριγάζης συναντήθηκε με τους συμπροέδρους της Βουλγαρικής Αριστεράς Μαργαρίτα Μίλεβα και Ιβάν Γκένοφ, με το μέλος της Κ.Ε. του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαχάρι Ζαχάριεφ και τον βουλευτή του Συνασπισμού για τη Βουλγαρία Αλεξάντερ Παούνοφ, με τους οποίους συζήτησε και το ενδεχόμενο επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Σόφια για συναντήσεις με την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις της γειτονικής μας χώρας.

Τέλος, ο Π Τριγάζης συναντήθηκε και με τον Έλληνα πρεσβευτή στη Σόφια κ. Δημοσθένη Στοΐδη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)