to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 11.09.2019

Πολιτική

Π. Σκουρολιάκος: Θετική η συνέχιση των ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης στο Μάτι (βίντεο)

Στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για την σύσταση και το καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας «Μάτι Ξανά», ο βουλευτής Αν. Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος έκρινε κατ’ αρχήν θετική τη συνέχιση των ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης από την παρούσα για την ανακούφιση των κατοίκων που επλήγησαν από την εθνική καταστροφή στο Μάτι Αττικής και την γύρω περιοχή.


Μια καταστροφή που, όπως θύμισε, εργαλειοποιήθηκε την εποχή που η ΝΔ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, για μικροπολιτικούς σκοπούς, σε βάρος ανθρώπινων ζωών.

Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα σε άλλα, κάλυψε το κόστος της περίθαλψης, μέχρι την αποθεραπεία, έδωσε άμεσο επίδομα 6000 ευρώ, φρόντισε την τροφοδοσία των συγγενών των νοσηλευομένων και πρόσφερε απόλυτη υγειονομική κάλυψη σε όσους την χρειάστηκαν.

Ωστόσο, ο κ. Σκουρολιάκος σημείωσε μία σειρά από ενέργειες που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας:

Η υπό ίδρυση εταιρεία αναφέρει ως σκοπούς, πράγματα που στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν ολοκληρωθεί.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατατέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Για να χρηματοδοτηθεί η εταιρεία (ΑΕ, ΝΠΙΔ, στην οποία συμμετέχουν και ιδιώτες), αντλούνται κεφάλαια από τα 37 εκ. του Ειδικού Λογαριασμού του δημοσίου.
Αντί να υπάρχει διαφάνεια στις αναθέσεις, οι συμβάσεις της εταιρείας «Μάτι Ξανά», δεν υπόκεινται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο ΔΣ της εταιρείας προβλέπεται να συμμετέχει και εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος, κάτι που αντιτίθεται στο άρθρο 89 του Συντάγματος.
Η υπό ίδρυση εταιρεία εξαιρείται φόρων, εκτός ΦΠΑ. Όμως, τα αντίστοιχα Ιδρύματα Κοινωφελούς Σκοπού, εμπίπτουν κανονικά στις φορολογικές διατάξεις.

Η ΝΔ, τόνισε, ο Πάνος Σκουρολιάκος, παρέλαβε το σχέδιο ανακούφισης των πυρόπληκτων περιοχών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και σε θέματα που έχουν να κάνουν με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, που έχει ήδη προεγκριθεί και που ξεκαθαρίζει τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης και τους συντελεστές δόμησης. Παρέλαβε επίσης ένα ταμείο για τους πυρόπληκτους με προίκα 37 εκ. ευρώ. Η διακηρύξεις για την «έτοιμη να κυβερνήσει» ΝΔ, σκοντάφτουν πάνω στην βιαστικά σχεδιασμένη εταιρεία «Μάτι Ξανά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών για να βάλει πλάτη στο δίκαιο αλλά και να αποκαλύπτει στημένες κουτοπονηριές», κατέληξε ο Πάνος Σκουρολιάκος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)