to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 07.09.2019

Πολιτική

Π. Σκουρολιάκος: Η προσπάθεια μετατροπής της διπλωματικής γκάφας σε στρατηγική δεν εξυπηρετεί ούτε την υπουργό, ούτε τη χώρα

"Εξαιρετικά άστοχη" ακόμα και η χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόταση του δανεισμού των μαρμάρων του Παρθενώνα", ενώ "προσπαθώντας να μετατρέψει την διπλωματική γκάφα σε ολοκληρωμένη στρατηγική, (...) η κ. Υπουργός δεν βοηθά ούτε τον εαυτό της, ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε, βεβαίως, τη χώρα. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον της χώρας και όχι οι επικοινωνιακές πιρουέτες Πρωθυπουργού και κυβέρνησης", αναφέρει μεταξύ άλλων σε απάντησή του στην υπουργό Πολιτισμού ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρολιάκος.


"Επιμένει στο «δανεισμό» των μαρμάρων του Παρθενώνα η κ. Μενδώνη και στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαβεβαίωσε ότι θα ετοιμάσει την πρόταση. Προς όποιον πρωθυπουργό κι αν έχει το Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρεί δε πως το γεγονός ότι τα μάρμαρα ξαναήρθαν στο «παγκόσμιο προσκήνιο» είναι «εξαιρετικά σημαντικό», τονίζει ο Πάνος Σκουρολιάκος, και συνεχίζει: 

"Θα έπρεπε να γνωρίζει η κ. Υπουργός ότι αυτές τις ημέρες –όπως και τις προηγούμενες και τις επόμενες- αυτό που είναι στο «παγκόσμιο προσκήνιο» είναι το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο –και φυσικά όχι για τα μάρμαρα- και πώς ακόμα και η χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόταση του «δανεισμού» είναι «εξαιρετικά άστοχη».

Δηλώνει δε λανθασμένα ότι η έκθεση Αλαμουντίν δεν παραδόθηκε στο Υπουργείο προσπαθώντας ν’ αποκρύψει το γεγονός ότι η έκθεση κατέληγε σε πρόταση δικαστικής προσφυγής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται", και συμπεραίνει:

«Προσπαθώντας να μετατρέψει την διπλωματική γκάφα σε ολοκληρωμένη στρατηγική, με όποια επιχειρήματα εφευρίσκει στο φτερό, η κ. Υπουργός δεν βοηθά ούτε τον εαυτό της, ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε, βεβαίως, τη χώρα. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον της χώρας και όχι οι επικοινωνιακές πιρουέτες Πρωθυπουργού και κυβέρνησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)