to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 27.09.2022

Πολιτική

Π. Σκουρολιάκος: Απόλυτα κοστολογημένες οι διακηρύξεις της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφορά στα λαϊκά στρώματα, τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους και είναι απέναντι στα καρτέλ που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο»


Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν καλεσμένος στην Πρωινή Επισκόπηση του καναλιού της Βουλής.

Απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν τις πρόσφατες εκλογές στην Ιταλία και την ανάδειξη της ακροδεξιάς στη διακυβέρνηση της χώρας. Εξέφρασε την άποψη πως σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως στη γειτονική χώρα άσκησε διακυβέρνηση άνθρωπος μη εκλεγμένος, ο κ. Ντράγκι. Αυτό οδήγησε πιθανότατα σε ψήφο οργής.

Στη χώρα μας το φασιστικό κόμμα, που αποδείχθηκε εγκληματική οργάνωση, δεν είναι πλέον απειλή. Ωστόσο προκαλεί προβληματισμό έστω και το μικρό δημοσκοπικό ποσοστό του.

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως το κόμμα ποτέ δεν βρέθηκε μπροστά στις δημοσκοπήσεις και πως ποτέ δεν αποτυπώθηκαν στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά που έπαιρνε στις κάλπες. Αμφισβήτησε δε και τη μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων.

Απάντησε στα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών τονίζοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα, υποχρεούται να σχηματίσει κυβέρνηση κάνοντας τις κατάλληλες προοδευτικές συμμαχίες.

Τόνισε ότι στα εθνικά θέματα υπάρχει αυτονοήτως εθνικό μέτωπο απέναντι στον επικίνδυνο αναθεωρητισμό του κ. Ερντογάν.

Αναφέρθηκε στις απόλυτα κοστολογημένες διακηρύξεις της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και θύμισε τα βασικά στοιχεία που τη συνθέτουν. Επισήμανε πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφορά στα λαϊκά στρώματα, τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους και είναι απέναντι στα καρτέλ που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο. Απάντησε στο ερώτημα περί επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ πως δεν είναι πισωγύρισμα, αλλά μια πρακτική που σημαντικές χώρες σαν τη Γερμανία και τη Γαλλία εφαρμόζουν σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η συζήτηση έκλεισε με αναφορά στις απώλειες σημαντικότατων ανθρώπων της τέχνης, όπως ο Κώστας Καζάκος και η Ειρήνη Παππά, όπου ο Πάνος Σκουρολιάκος εκδήλωσε την εμπιστοσύνη του στους πολύ σημαντικούς σημερινούς καλλιτέχνες και την πίστη του πως μέσα από αυτούς θα προκύψουν οι επόμενοι ογκόλιθοι του θεάτρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)