to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 03.09.2021

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Σιωπά και εκτίθεται για τον οδοφωτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή,οι πολίτες απειλούνται με υπέρμετρες επιβαρύνσεις, σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


«Δύο μήνες μετά την κατάθεση της ερώτησης 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την ανάθεση, από τη Διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, του δημοτικού οδοφωτισμού σε ιδιώτες, οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας δεν έχουν δώσει καμία απάντηση, απαξιώνοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς όφειλαν να απαντήσουν εντός μηνός», τονίζει ο Π. Σκουρλέτης.

Όπως υπογραμμίζει:

Στην ερώτηση, που κατατέθηκε στις 02.07.2021, αναφερόταν ότι το σχετικό έργο, ύψους 3,72 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε σε ιδιώτη, παρά την, κατά τρεις φορές, χαμηλότερου κόστους πρόταση (1.090.842.80 ευρώ) της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και την ευρύτατη αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου, όσο και της αντιπολίτευσης.

Υπήρξε μόνο μια τυπική γνωστοποίηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ότι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ) δεν έχει λάβει κάποια πληροφορία ή καταγγελία για να εξετάσει την εν λόγω σύμβαση.

Τα ερωτώμενα Υπουργεία, που κλήθηκαν να απαντήσουν για όλα τα κορυφαία ζητήματα που αφορούν την ίδια την διαδικασία, αλλά και τα τεχνολογικά πρότυπα που πρέπει να τηρούνται ή να διαμορφωθούν, έδειξαν με τη στάση τους το πώς αντιλαμβάνονται την κοινωνική λογοδοσία και τη διαφάνεια, το δημόσιο συμφέρον συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο, με μεγάλη πλειοψηφία, να υλοποιήσει ο Δήμος τη μελέτη του τμήματος ηλεκτροφωτισμού και να μη την αναθέσει σε ιδιώτες.

Στις 24 Αυγούστου, το Σωματείο των εργαζομένων ξεκίνησε απεργιακή κινητοποίηση με την στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το εν λόγω ζήτημα. Στις 27 Αυγούστου παραιτήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και στις 30 Αυγούστου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα δεν έχουν συσταθεί οι αρμόδιες Επιτροπές του Δήμου για την εν λόγω σύμβαση.

Ενώ λοιπόν η τοπική κοινωνία βρίσκεται εδώ και μήνες αντιμέτωπη με αυτή την πραγματικότητα, η κυβέρνηση αρκείται στο πολιτικό κρυφτό από τους θεσμούς, πιστεύοντας ότι έτσι θα ξεφύγει από τα αδιέξοδα που η ίδια γέννησε με το παράκεντρο επιτελικό κράτος των απευθείας αναθέσεων που έχει διαρθρώσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)