to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 11.10.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: "Σε πολιτική απομόνωση η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου"

Μιλάει στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την χθεσινή ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.


 

Ήταν ψήφος εμπιστοσύνης των βουλευτών της συγκυβέρνησης προς τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταφραστεί ως ψήφος εμπιστοσύνης από την κοινωνία, υπογράμμισε στο Κόκκινο ο Πάνος Σκουρλέτης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι το χθεσινό αποτέλεσμα δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο την σχέση της κυβέρνησης με την κοινωνία, που είναι σχέση πλήρους πολιτικής απομόνωσης. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλα πλέον δείχνουν ότι έχουμε μπει στην τελική φάση του βίου αυτής της κυβέρνησης, με καταληκτική την ημερομηνία για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, καθώς δεν παρουσιάστηκε κάποια δυναμική που να μεταφράζεται σε μια πιθανότητα να πιάσει η συγκυβέρνηση τους 180 βουλευτές που απαιτούνται.

Ενώ συμπλήρωσε τονίζοντας ότι παρόλη την μακροσκελή παρέμβαση του πρωθυπουργού δεν μας έδωσε νέα στοιχεία, αντιθέτως αρκέστηκε να μηρυκάσει τα γνωστά επιχειρήματα της διχαστικής λογικής Σαμαρά. 

Ο κ. Σκουρλέτης στάθηκε στο γεγονός ότι χθες δια στόματος του Αντώνη Σαμαρά, τελείωσε η υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Όταν ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι το χρέος είναι βιώσιμο έβαλε μια τελεία στο θέμα της διαπραγμάτευσης όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Διότι αν το χρέος είναι βιώσιμο τι θα διαπραγματευτεί; αναρωτιέται.

Ενώ υπογράμμισε λέγοντας ότι την ίδια θέση υποστηρίζει και η Γερμανική πλευρά, κατά συνέπεια οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση του χρέους είναι κενή περιεχομένου και κατά τ άλλα συνεχίζουμε όπως τα ξέρουμε.

Η δεύτερη σημαντική είδηση, κατά τον  κ. Σκουρλέτη, είναι ότι ο πρωθυπουργός, στη χθεσινή του παρέμβαση στη βουλή, ομολόγησε ότι κάτω από έναν άλλο τίτλο, τον τίτλο του προληπτικού προγράμματος της γραμμής χρηματοδότησης, που συζητάει αυτή τη στιγμή η ελληνική πλευρά, το ΔΝΤ και οι δανειστές, θα συνεχίσει η Ελλάδα να είναι υπό την επιτήρηση των δανειστών, καταρρίπτωντας την φιλολογία που προωθεί η κυβέρνηση ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια και στέκεται στα πόδια της.

Τέλος, τόνισε ότι τα περιθώρια της κυβέρνησης έχουν τελειώσει, καθώς ο ειδικός σκοπός της συγκυβέρνησης, που ήταν να εφαρμόσει και να παρατείνει την πολιτική των μνημονίων έχει τελειώσει.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)