to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 09.03.2020

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Σε άλλη μια κρίσιμη στιγμή η ΝΔ επιλέγει αυτό που ξέρει καλά να κάνει, να διχάζει! (ηχητικό)

«Πρέπει να βάλουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά τα ζητήματα των ημερών και της προσφυγικής κρίσης αλλά δε μπορούμε να αφήνουμε πεδίο απέναντι σε ακροδεξιές μισαλλόδοξες απόψεις».


«Η κυβέρνηση σε μια κρίσιμη στιγμή κάνει αυτό που ήξερε εδώ και χρόνια να διχάζει, το έκανε ως αντιπολίτευση στο προσφυγικό και στο θέμα των Πρεσπών. Σήμερα αντί να αναγνωρίσει τις αντιφάσεις της προηγούμενης περιόδου και να προσπαθήσει να διαχειριστεί το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού, επιλέγει ως αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ διχάζοντας τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η ΝΔ ανοίγει τον δρόμο στην ακροδεξιά και τον εκφασισμό της κοινωνίας» τονίζοντας πως «πρέπει να βάλουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά τα ζητήματα των ημερών και της προσφυγικής κρίσης αλλά δε μπορούμε να αφήνουμε πεδίο απέναντι σε ακροδεξιές μισαλλόδοξες απόψεις».

Σύμφωνα με το ίδιο, η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε έγκαιρα σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου «για να μην έρθει σε κόντρα με τη δική της προπαγάνδα, “τα δικά της παιδιά” στην υπόλοιπη Ελλάδα που τα είχε διαπαιδαγωγήσει σε μια αντίληψη ρατσιστική και κοντόφθαλμη που διογκώνει το ζήτημα».

Για την διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης του ζητήματος αντιμετώπισης του κοροναϊού σχολίασε πως «σε αυτές της στιγμές αντιλαμβάνεται κανείς το ρόλο που μπορεί να παίξει ένα δημόσιο Σύστημα Υγείας». «Μπορεί άραγε να αντιμετωπιστεί με ΣΔΙΤ το ζήτημα του κοροναϊου;»  διερωτήθηκε.

Με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση της ΝΕ Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιερρισσό ο Π. Σκουρλέτης μίλησε για την τελευταία απόφαση του ΣτΕ εις βάρος της Ελληνικός Χρυσό ως πρώτο βήμα δικαίωσης τονίζοντας ότι «πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία, στην ιστορία μιας επένδυσης που είναι κατάφωρα αντιπεριβαλλοντική ενάντια στο δημόσιο συμφέρον». Σχολίασε ακόμη πως «προσωπικά δεν ήμουν υπέρ της άποψης ότι επειδή θα υπήρχε παραγωγή χρυσού θα έπρεπε να αναλάβουμε το περιβαλλοντικό κόστος αλλά αυτή ήταν, όμως, η νομιμοποιητική ισχύ όσων υποστήριζαν την επένδυση».

«Η τελευταία απόφαση του ΣτΕ αποδεικνύει ότι η εταιρεία έχει σταθεί έξω από τα πλαίσια των συμβατικών της υποχρεώσεων, δεν έχει παρουσιάσει σχέδιο καθετοποίησης της παραγωγής και φαίνεται κατά πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νεά σύμβαση που θα βγάζει έξω το θέμα της μεταλλουργίας. Έχουμε νέα δεδομένα, μπορούμε να διεκδικήσουμε εκ μέρους του Δημοσίου αποζημιώσεις από την εταιρεία» κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)