to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 22.07.2013

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: «Σε κατάσταση εξαιρετικής πολιτικής αδυναμίας η κυβέρνηση Σαμαρά»

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επισκέψεις των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και των ΗΠΑ και την κατάσταση της οικονομίας


Η πλήρης δήλωση του Π. Σκουρλέτη:

Η επίσκεψη του κ. Σόιμπλε στη χώρα μας επιβεβαίωσε την απόλυτη υποταγή του κ. Σαμαρά στη στρατηγική της κ. Μέρκελ, ενώ ακύρωσε το σχέδιο της κυβέρνησης που είχε εναποθέσει τις ελπίδες της σε αλλαγή της στάσης της Γερμανίας μετά τις εκλογές της. Ο γερμανός υπουργός οικονομικών ήταν κατηγορηματικός στην άρνησή του για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και ανοιχτός σε ένα νέο μνημόνιο, γνωρίζοντας τελικά πως η χώρα του έχει μόνο να κερδίσει από αυτό.

Η Ελλάδα, με σωρευτική ύφεση 25% και με την οικονομία της κατεστραμμένη, δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Και αυτό δεν οφείλεται σε διαρθρωτικές αδυναμίες, αλλά στις καταστροφικές επιπτώσεις του ίδιου του Μνημονίου.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Λιού, ο κ. Σαμαράς δεν προσπάθησε ούτε κατ΄ ελάχιστο να αξιοποιήσει τις όποιες διαφοροποιήσεις της αμερικανικής πλευράς έναντι της Γερμανίας στα ζητήματα οικονομικής στρατηγικής, αλλά αρκέστηκε στο να επιζητά την αναγνώριση για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει στη χώρα . 

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται  Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχνή, και η συνοχή της διασφαλίζεται με απειλές και εκβιασμούς. Την ίδια ώρα, η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη, και τα μέτρα γίνονται όλο και πιο εγκληματικά. Δεν πρόκειται να πάει μακριά αυτή η κατάσταση. 

Εξάλλου, αν σε ένα πράγμα ήταν ειλικρινής ο κ. Σαμαράς, αυτό ήταν πως η χώρα τον τελευταίο χρόνο διένυσε μεγάλη απόσταση, μόνο που η απόσταση αυτή ήταν προς τα πίσω.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)