to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σκουρλέτης: Πρωθυπουργός της μονταζιέρας ο Σαμαράς (βίντεο)

Ο Π. Σκουρλέτης κατήγγειλε την πολιτική λαθροχειρία εκ μέρους της Ν.Δ. όπου αξιοποιεί όπως τη βολεύει συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Αλ. Παπαχελά. Στο ερώτημα, αν υπάρχει περίπτωση εξόδου της χώρας, από την Ευρωζώνη όπου ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Ναι, βεβαίως ,σε περίπτωση που η Γερμανία αποφασίσει να χρεοκοπήσει την Ευρώπη»» η Ν.Δ. κόβει την συνέντευξη στο «Ναι βεβαίως» χωρίς βέβαια να ακούγεται η πραγματική απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Αντ. Σαμαρά ως τον πρωθυπουργό της μονταζιέρας.


«Προϊόν μονταζιέρας και η παραποίηση των δηλώσεων του κ. Τόλιου» συμπλήρωσε ο Π. Σκουρλέτης ενώ διευκρίνισε ότι αφού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση η ελληνική πλευρά θα καταθέσει την πρότασή της. «Η αποδοχή έναρξης αυτής της διαδικασίας σημαίνει ότι παγώνουν τα πράγματα. Κατά τη διάρκεια αυτή είναι κοινά αποδεκτό ότι οι πλευρές καταθέτουν τις προτάσεις. Το δίμηνο αφορά μία παράταση για να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα για να γίνει η αξιολόγηση. Εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε».

Ξεκαθάρισε ότι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι μονομερείς ενέργειες, ούτε η στάση πληρωμών σε σχέση με τη διαπραγμάτευση του χρέους. «Δεν αποδεχόμαστε να λέει η τρόικα, τι θα γίνει με τα δάνεια, με τους πλειστηριασμούς».

Όσον αφορά τα χρήματα από το ΤΧΣ που η Ν.Δ. λέει ότι «δεν υπάρχουν» ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «τα χρήματα του ΤΧΣ πρέπει να αξιοποιηθούν και να ηττηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά ώστε να μην προχωρήσει στην πιστοληπτική γραμμή» που σημαίνει νέο Μνημόνιο. Έθεσε τέλος τέρμα στην τρομολαγνεία που αναφέρεται στις τράπεζες κάνοντας σαφές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

«Είναι κρατικές οι τράπεζες ή όχι;» ρώτησε υπενθυμίζοντας ότι στην Ελλάδα οι τράπεζες είναι εθνικοποιημένες ήδη καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό στις 3 μεγαλύτερες τράπεζες ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Τέλος υπενθύμισε την πρόσφατη τρομοκρατία που επιχειρούσε η Ν.Δ. ότι αν δεν ψηφιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό θα σημαίνει πιστωτικό γεγονός για να τονίσει ότι πραγματικά η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιεί κάθε είδους φόβους και ψεύδη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)