to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 15.04.2015

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης προς ΠΑΜΕ: «Πόσο χρήσιμη ήταν σήμερα μια τέτοια παρέμβαση;»

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν τελικά αυτός ο τρόπος της παρέμβασης βοηθά κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουν όλοι ότι είναι αναγκαίο, να προχωρήσουμε δηλαδή στις συγκεκριμένες αλλαγές, ή τελικά δεν είναι και τόσο χρήσιμη μια τέτοιου είδους παρέμβαση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ο υπουργός Εργασίας, κ. Πάνος Σκουρλέτης.


Ολόκληρη η δήλωση:
 

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε συνδικαλιστές οι οποίοι προσήλθαν στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν ο κοινωνικός διάλογος προκειμένου να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά  τους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλέσαμε τους κοινωνικούς εταίρους, εργοδότες και εργαζόμενους για να τους παρουσιάσουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μας που αφορούν τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα αλλά και στην αποκατάσταση του πραγματικού περιεχομένου των συλλογικών συμβάσεων.

Εμείς εμμένουμε στη λογική του κοινωνικού διαλόγου σε αντίθεση με αυτό που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια όπου μονομερώς αποφάσιζαν και έκαναν πράξη τη βίαιη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου είμαστε ανοιχτοί σε κάθε γνώμη.

Σήμερα είναι παρόντες οι εκπρόσωποι και των εργοδοτών και των εργαζομένων.  Καμία άποψη δεν φιμώθηκε, όλες οι γνώμες είναι σεβαστές.

Ορισμένα συνδικάτα, κάποια σωματεία, θεωρούν αυτή τη στιγμή που ξαναπαίρνει εμπρός ο κοινωνικός διάλογος, που υπάρχει μια αποφασιστική στάση της κυβέρνησης να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι φωνή, δικαιώματα, όπλα, να παρέμβουν και να μας καταθέσουν τις απόψεις τους. Τους δεχτήκαμε. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν τελικά αυτός ο τρόπος της παρέμβασης βοηθά κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουν όλοι ότι είναι αναγκαίο, να προχωρήσουμε δηλαδή στις συγκεκριμένες αλλαγές, ή τελικά δεν είναι και τόσο χρήσιμη μια τέτοιου είδους παρέμβαση».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)