to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:27 | 16.03.2015

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Πριν από το Πάσχα το νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό (βίντεο)

Eντός Μαρτίου και πριν από το Πάσχα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επάνοδο του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.


Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει σταδιακά -πιθανότατα σε δύο δόσεις. Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης δεν υπάρχουν από την πλευρά των εργοδοτών κάθετες αντιρρήσεις και αντιθέσεις στην αύξηση του μισθού.

Όπως τόνισε,  από την κυβέρνηση δεν ζητήθηκε ως προς αυτό η γνώμη των τεχνικών κλιμακίων, ενώ όπως ανέφερε θα επηρεάσει θετικά τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ακόμη ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως έχει εξαγγελθεί, παραμένει η αποκατάσταση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν ως 700 ευρώ το μήνα σύνταξη.

Υπάρχουν «κύκλοι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας μια τακτική καθυστέρησης της χρηματοδότησης και αρνούμενοι να επιτρέψουν παροχή στήριξης «έξω από το πρίσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

«Χρηματοδότηση μνημονιακή δεν θέλουμε», τόνισε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα λιτότητας.

Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως στόχος είναι η διαμόρφωση «ισότιμων σχέσεων εμπιστοσύνης» μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων.

Επισήμανε ωστόσο πως διλήμματα στη διαπραγμάτευση «δεν θέτει μόνο ο Σόιμπλε» και προειδοποίησε ότι αν οι κινήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης, τότε η Ιστορία θα καταγράψει το όνομά του με τον ανάλογο τρόπο.

Προσέθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση διατηρεί «όλα τα βέλη στη φαρέτρα της», διευκρινίζοντας όμως πως δεν μιλά για ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη. «Δεν είναι ώρα να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα», είπε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)