to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σκουρλέτης: Ποια είναι η σχέση των στελεχών της Ν.Δ. με την αλήθεια; (βίντεο)

Η «αλήθεια» ένα ακόμη εύρημα επικοινωνιακού τύπου και συνθηματολογίας για τη Ν.Δ. σκοντάφτει όμως στην πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία και υφίσταται η χώρα. Η αποδόμηση του βασικού επικοινωνιακού συνθήματος της Ν.Δ. περί αλήθειας χθες από τον Π. Σκουρλέτη έκανε την εκπρόσωπο τύπου Μ. Σπυράκη αμήχανα να επαναλαμβάνει «συνεχίστε κ. Σκουρλέτη, συνεχίστε…» γιατί καμία απάντηση δεν είχε εύκαιρη.


Φανερά εκνευρισμένη από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε επιχείρησε να βρει διέξοδο υπενθυμίζοντας δεικτικά στη δημοσιογράφο του Mega «να κάνει τη δουλειά» της δηλαδή να ουσιαστικά ζήτησε την παρέμβασή της για να τη «σώσει» από το διάλογο που δεν άντεχε…

Πως έγινε αυτό;

Απλά μιλώντας για «αλήθεια» ο Π. Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια ήδη από το 2012 καθώς απέκρυψε αρχικά ότι τα είχε βρει με τους δανειστές και εφάρμοσε χειρότερο Μνημόνιο, όπως απέκρυψε και  τη νέα συμφωνία το mail Χαρδούβελη.

Σε μια προσωπικού τύπου ερώτηση μιλώντας για «αλήθειες» υπενθύμισε στην κ. Σπυράκη ότι απέκρυψε την δημοσιογραφική αλήθεια που υπηρετούσε όταν την πήρε στο «μαξιλάρι της» ήταν η είδηση με τα χαρτονομίσματα που ερχόντουσαν από το εξωτερικό. Το είχατε κάνει κατ' εντολή πολιτικού κέντρου, της διεύθυνσης, ή υπηρετώντας την αλήθεια ως δημοσιογράφος; «Υποθέτω ότι ανακρίνομαι» διαμαρτυρήθηκε η κ. Σπυράκη γιατί πραγματικά η αλήθεια είναι συχνά δύσκολη και ωμή και ο διάλογος ειδικά ο δημόσιος συχνά εκθέτει. Η Μ. Σπυράκη περιγράφει επακριβώς πως απέκρυψε στο Mega το bank run και τα αεροπλάνα με τα χαρτονομίσματα στο video που ακολουθεί:

Εκτέθηκε λοιπόν, η κυβερνητική εκπρόσωπος της Ν.Δ., καθώς στην συνέχεια του debate των εκπροσώπων τύπου καμία απάντηση δεν έδωσε για τις μειώσεις των συντάξεων που ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κύρτσος παρουσίαζε το χθες το πρωί, ως δεδομένες. Ο Π. Σκουρλέτης τις έκανε την ερώτηση πάρα πολλές φορές χωρίς να λάβει απάντηση γιατί η Ν.Δ. υπερασπίζεται το mail Χαρδούβελη, ως «τα τελευταία νέα μέτρα».

«Κλέψατε τα ταμεία, τις συντάξεις, τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, τους μικροομολογιούχους και έχετε το θράσος και μιλάτε για επόμενη μέρα. Σας μάθανε. Έχετε τελειώσει» σχολίασε λίγο αργότερα, ο Π. Σκουρλέτης.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία τονίζει «Οι χθεσινές δηλώσεις της  κ. Σπυράκη με τις οποίες υιοθετεί το  e-mail Χαρδούβελη (ΒΗΜΑ FM, MEGA) έρχονται να διαλύσουν κάθε αμφιβολία σχετικά με τις προθέσεις και τις πραγματικές δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά. Ό,τι απέκρυψε ο κ. Σαμαράς από τον ελληνικό λαό και το κοινοβούλιο, προτίθεται  να το υλοποιήσει σε περίπτωση που εξακολουθήσει να κυβερνά. Παρά τη μαύρη προπαγάνδα, τώρα όλοι πλέον γνωρίζουν πως το πραγματικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά είναι η συνέχιση του μνημονίου και η εφαρμογή νέων ισοπεδωτικών μέτρων. Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν θα του κάνει τη χάρη, δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει στο δρόμο της κοινωνικής καταστροφής".

Το Σεπτέμβριο «το μαξιλάρι του ΤΧΣ» υπήρχε για τη Ν.Δ. σήμερα όχι;

Σήμερα η κ. Σπυράκη δηλώνει απολύτως ξεκάθαρα, ότι τα λεφτά του ΤΧΣ δεν είναι για ελεύθερη χρήση. «Έχετε απόλυτη άγνοια» είπε στον Π. Σκουρλέτη, «μας λέτε ότι θα χρησιμοποιήσετε τα χρήματα του ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια και σας λέω ότι δεν είναι στο περιεχόμενο χρήσης της συμφωνίας». Τι έλεγε όμως μόλις 3 μήνες πριν;

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2014 (στο σημείο 0.38 του video) η Μαρία Σπυράκη μιλάει αναλυτικά για το μαξιλάρι του ΤΧΣ. «Δεν χρειαζόμαστε λεφτά, γιατί υπάρχει το «μαξιλάρι του ΤΧΣ» («για εσάς υπάρχει για αυτούς δεν υπάρχει»; ρώτησε ο δημοσιογράφος και πήρε την απάντηση «βεβαίως υπάρχει και θέλω να το δούνε») ακόμα και αν χρειαστεί ένα μέρος του, να χρησιμοποιηθεί από τις τράπεζες μετά τα stress test, το υπόλοιπο θα μείνει και έχουμε δανειστεί στο όνομα του ελληνικού λαού για αυτό, υπάρχει στο ελληνικό χρέος.»

Αυτή είναι η αντίληψη περί αλήθειας ένα συνθηματολογικό εύρημα της Ν.Δ. και τίποτα πέραν αυτού. Το θράσος όμως ξεπερνάει κάθε όριο όταν η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. φτάνει στο σημείο ενώπιον του  κ. Σκουρλέτη να αντιστρέφει την πραγματικότητα λέγοντας ότι είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια έχει πει ακριβώς το αντίθετο, αλλά προφανώς εξαιτίας της σύγχυσης και του πανικού που επικρατεί στη Ν.Δ. οι λέξεις έχουν απωλέσει πλήρως το νόημα τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)