«Δεν έχουμε και πολλούς συνομιλητές σε θεσμικό επίπεδο, καθώς, ο κ. Σαμαράς πολιτεύεται με ακραίο τρόπο, δεν έρχεται να συζητήσουμε στη Βουλή, ούτε σηκώνει τα τηλέφωνα» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι είναι ο πρωθυπουργός που έχει εγγράψει αρνητικό ρεκόρ σε παρουσίες στη Βουλή, δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ ζητάει από τον πολιτικό κόσμο «να βάλει πλάτη» την ίδια ώρα υλοποιεί ένα σχέδιο που έχει δύο χαρακτηριστικά, τη συνέχιση μιας αδιέξοδης πολιτικής και την υιοθέτηση μιας πολιτικής της έντασης όπως για παράδειγμα με τη συνεχόμενη κινδυνολογία εις βάρος του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Εξήγησε ότι βάση του πολιτικού προβλήματος αυτή τη στιγμή είναι ότι η χώρα διαθέτει μια ανίσχυρη και μη αντιπροσωπευτική κυβέρνηση. Ο συνδυασμός αυτού με την αναγκαιότητα αντιμετώπισης πολλών κρίσιμων ζητημάτων οδηγούν στην αποκατάσταση της δημοκρατικής κατανονικότητας τουλάχιστον στο πολιτικό επίπεδο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές. "Η δημοκρατική διέξοδος περνάει μέσα από την προσφυγή στις κάλπες" δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης στο Mega και στο θέμα αυτό θα αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

"Υπάρχει δυνατότητα για συναίνεση, να πάμε σε εκλογές με βάση τα πραγματικά επίδικα, συντεταγμένα χωρίς κινδυνολογίες και διχαστικό κλίμα" πρόσθεσε.

Εν συνεχεία λες και ο κ. Καραγκούνης να βρισκόταν σε άλλο τηλεοπτικό πάνελ, χωρίς να δίνει καμία σημασία, στα όσα μόλις πριν λίγο ειπώθηκαν από τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σηκωθεί να φύγει». Άμεση ήταν η αντίδραση του Π. Σκουρλέτη, «τώρα θα εμπλέξετε και τον πρόεδρο της δημοκρατίας, πότε ειπώθηκε αυτό κ. Καραγκούνη, δεν υπάρχει τελικά όριο σε αυτή την αντιπαράθεση; Τόσο ανορθόδοξος θα είναι; Σεβαστείτε τα αυτονόητα μέσα στη δημοκρατία μας».

«Αν ακούγατε τις δημοσκοπήσεις θα τα είχατε μαζέψει και θα είχατε φύγει» είπε ο Π. Σκουρλέτης αντιδρώντας στο επικοινωνιακό επιχείρημα σταθερότητας – αστάθειας που παίζει διαρκώς η κυβέρνηση.