to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 30.01.2019

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Κυρίαρχη επιλογή Μητσοτάκη η υιοθέτηση ακροδεξιών απόψεων (ηχητικό)

Σημείωσε ότι «η αξιωματική κυρίως αντιπολίτευση «ουσιαστικά πάει να καλύψει τη διάψευση όλων των εκτιμήσεων που είχε κάνει … καταφεύγει σε τέτοιου είδους επιχειρήματα, που δείχνουν την αμηχανία και την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων και πολιτικής αντιπαράθεσης με συγκεκριμένες προτάσεις» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ


Ένδεια επιχειρημάτων που οδηγεί και σε τραγελαφικές δηλώσεις, απέδωσε στη Νέα Δημοκρατία ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2019, στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο.

Σχολιάζοντας την επικοινωνιακή τακτική της Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αρχηγού της, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Βενεζουέλα, ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι «η ένδεια επιχειρημάτων απέναντι στην πραγματικότητα και την πολιτική της κυβέρνησης θα την οδηγήσει και σε άλλες τραγελαφικές δηλώσεις. Τώρα είναι η Βενεζουέλα, μεθαύριο μπορεί κάτι άλλο, πράγματα που προφανώς έχουν το ενδιαφέρον τους αλλά δεν μπορεί να τα βάλει ως αντίβαρο σε όσα ιστορικά συμβαίνουν αυτήν την περίοδο, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η έξοδος από το πρόγραμμα και όσα ακολουθούν».

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία «αποτελεί ματαίωση των προσδοκιών της τα όσα συμβαίνουν, άρα καταφεύγει σε τέτοιου είδους επιχειρήματα, τα οποία ουσιαστικά δείχνουν την αμηχανία της και την ένδεια, επαναλαμβάνω, μιας πολιτικής αντιπαράθεσης επιχειρημάτων και με συγκεκριμένες προτάσεις». Συμπλήρωσε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις» στη Νέα Δημοκρατία, «αλλά από την άλλη υπήρξε και η συνειδητοποίηση ότι αυτή η σκληρή γραμμή υιοθέτησης της διχαστικής ακροδεξιάς ρητορικής, μπορεί να επέφερε κατ’ αρχήν συσπείρωση, αλλά άνοιξε τον δρόμο προς την ακροδεξιά και την ενίσχυσή της. Έτσι βλέπουμε πλέον να ενισχύονται δυνάμεις έξω από τη Νέα Δημοκρατία, που βρίσκονται δεξιότερα από αυτήν». Πρόσθεσε επίσης ότι μέσα στη Νέα Δημοκρατία «κάποιοι για λόγους τακτικής επιλέγουν, συνειδητοποιώντας ότι είναι αδιέξοδη αυτή η λογική, να κατεβάσουν τους τόνους. Αλλά η κυρίαρχη επιλογή εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτά τα ζητήματα είναι η υιοθέτηση, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, των απόψεων των στελεχών που προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο».

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι «δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα με διαφορετική λογική από αυτή που μέχρι τώρα ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθούμε. Το είδαμε αυτό με τα μέτρα που ψηφίστηκαν πριν τον προϋπολογισμό, με τον προϋπολογισμό και την πορεία που ακολουθείται των διαδοχικών μέτρων, με κορυφαίο τον κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Επιβεβαιώνεται ότι έχουμε μπει σε μία διαφορετική πορεία, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία αλλάζουν σε σημαντικό βαθμό την ζωή των συμπολιτών μας και ανοίγουν μία διαφορετική προοπτική».

Για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, ανέφερε: «ο συνδυασμός της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών με την έξοδο από τα μνημόνια δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος και τις προϋποθέσεις για συνολικότερες αναδιατάξεις. Το βλέπουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση του κύκλου που κλείνει με την έξοδο από τα μνημόνια. Γι’ αυτό βλέπουμε κόμματα που συρρικνώνονται, άλλα εξαϋλώνονται, τη διάθεση πολιτικών προσώπων και ομάδων για πολιτικές επανατοποθετήσεις. Απέναντι σε όλα αυτά έχει ήδη προηγηθεί η κοινωνία, με αναδιάταξη πολιτικών συσχετισμών που αποτυπώθηκε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές μάχες. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, δείχνουν αδυναμία κατανόησης των βαθύτερων πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών που έχουν συντελεστεί από το 2010 και μετά».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την χορηγία Μαρινάκη για τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά, ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε: «Είναι η παρωνυχίδα, μιας σχέσης που φαίνεται ότι υπάρχει, αλλά δεν γνωρίζουμε, ίσως, όλες τις διαστάσεις της. Εδώ αντιλαμβάνεσαι την πολύ μεγάλη σημασία που έχουν οι δημοτικές εκλογές στον δήμο Πειραιά, όπου συγκρούονται, όχι απλά δύο διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά μία άποψη που εκφράζεται από όσους δρουν κατ’ εντολή του κ. Μαρινάκη - σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν τα πάντα στην πόλη ώστε να ικανοποιούνται συγκεκριμένα “σκληρά” οικονομικά συμφέροντα - και μια αντίληψη - η οποία εκφράζεται από την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα - που ζητάει μία πόλη η οποία θα μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες των περισσότερων κατοίκων της, που θέλει να επανακτήσει διάφορες λειτουργίες που της έχουν αφαιρεθεί, την σχέση της με την θάλασσα, με το λιμάνι, με την Ιστορία της. Μια γνήσια αυτοδιοικητική αντίληψη. Είναι ο Πειραιάς από τις περιπτώσεις, αλλά, τηρουμένων των αναλογιών και οι δημοτικές εκλογές στον Βόλο που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την μεγάλη πολιτική σύγκρουση, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η έκβασή της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)