to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 09.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Όποιος δεν φοβάται τους «βαρώνους» της Β' Αθήνας, ψηφίζει την κατάτμησή της

Καμία απολύτως δικαιολογία δεν υπάρχει για όποιον αρνηθεί να ψηφίσει την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας, θα φανεί άτολμος απέναντι στο star system της Β΄ Αθήνας, των λεγόμενων «βαρόνων», θα φανεί ότι φοβάται να συγκρουστεί μαζί τους, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Στην συνεδρίαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την αυτοδιοίκηση, «η παρουσία τόσο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) όσο και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), διά μέσου των κ.κ. Πατούλη και Αγοραστού αντίστοιχα, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τις τοποθετήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Ένας ανέξοδος, γενικόλογος αντικυβερνητικός βερμπαλισμός χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις. Στο τέλος της παρέμβασής του ο κ. Πατούλης κατέληξε να πει ότι αυτό που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση είναι η ανατροπή της κυβέρνησης, δείχνοντας ότι οι δύο ηγεσίες της αυτοδιοίκησης έχουν αποφασίσει να συμπαραταχθούν με το αντικυβερνητικό αφήγημα της ΝΔ», όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης.
 
Σημείωσε ωστόσο ότι «αυτό όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ανάγκες των Δήμων και γι' αυτό και δεν τοποθετήτηκαν συγκεκριμένα, δεν συνέβαλαν στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, όχι μόνο στο θέμα της απλής αναλογικής, αλλά και σε σειρά άλλες κρίσιμες διατάξεις» που θεσμοθετούνται με τον Κλεισθένη Ι.
 
Στο θέμα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών και ειδικά για την Β΄ Αθήνας, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι μιλάμε «για την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης, σε μία μικρή χώρα όπως είναι η Ελλάδα». Το μέγεθος της Β΄ Αθήνας «νοθεύει εντελώς την σχέση των βουλευτών με τον ψηφοφόρο. Έχει τεθεί ως ζήτημα κατ' επανάληψη, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία σε οποιονδήποτε αρνηθεί να ψηφίσει την συγκεκριμένη πρόταση. Θα φανεί άτολμος απέναντι σε κατεστημένα συμφέροντα του star system της Β΄ Αθήνας, των λεγόμενων "βαρόνων" και ότι φοβάται να συγκρουστεί μαζί τους».
 
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αντικυβερνητική καμπάνια της ΚΕΔΕ στα ΜΜΕ. «Εχετε ακούσει τις τελευταίες ημέρες διάφορα σποτ και έχετε δει τις καταχωρίσεις σε εφημερίδες» για το θέμα του Κλεισθένη Ι, «είναι από τα πρωτόγνωρα που συμβαίνουν. Η ΚΕΔΕ χρηματοδοτείται μέσω του υπουργείου Εσωτερικών από τον κρατικό προϋπολογισμό». 
 
«Ο κ. Πατούλης αποφάσισε, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός στο κόμμα της ΝΔ και να ανεβάσει τους αντικυβερνητικούς τόνους με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου. Αποφάσισε να δώσει 300.000 ευρώ -που στην σημερινή αγορά των ΜΜΕ δεν είναι μικρό ποσό- από αυτά του εξασφαλίζει ο κρατικός προϋπολογισμός και το υπουργείο Εσωτερικών για την λειτουργία της ΚΕΔΕ, να τα χρησιμοποιήσει για αντικυβερνητική προπαγάνδα και έμμεσα για προσωπική προβολή», τόνισε ο υπουργός.

Στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, εξάλλου, ο ίδιος είπε ότι «υπάρχει μία ρητή δέσμευση, διά της συγκρότησης επιτροπής που θα φέρει εντός των επόμενων 4-5 μηνών, εντός του 2018, συγκεκριμένη πρόταση, για να δώσουμε δικαίωμα να ψηφίσουν σε εκείνους τους συμπατριώτες μας που βρέθηκαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό».
 
«Δεν είναι παραπομπή στις καλένδες, αλλά έμπρακτη δέσμευση της κυβέρνησης ώστε να βρεθεί λύση. Θέλουμε να ξεπεράσουμε μία σειρά από νομοτεχνικά, νομικά και συνταγματικά προβλήματα», όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)