to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 19.04.2013

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Οι εικόνες της Μανωλάδας θυμίζουν τον αμερικανικό Νότο του 19ου αιώνα

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπυ του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μανωλάδα Ηλείας


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το περιστατικό της Μανωλάδας ήταν ένα ακραίο και, δυστυχώς, όχι μεμονωμένο περιστατικό ρατσιστικής βίας που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι μετανάστες εκεί εργάζονται στην παραγωγή της φράουλας, χωρίς δικαιώματα, αποτελούν αντικείμενο σκληρής  εκμετάλλευσης, ενώ ακόμα και οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής είναι τουλάχιστον προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Οι εικόνες αυτές θυμίζουν εποχές αμερικανικού Νότου και δουλεμπορίου, βγαλμένες από τον 19ο αιώνα. Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2013. Η οργανωμένη πολιτεία, επί τόσα χρόνια, όχι μόνο είναι απούσα, αλλά έχει συμβάλει, με την ρατσιστική πολιτική της και την ανοχή στην μαύρη εργασία, σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. 

Έτσι, η παρουσία του κ. Δένδια, σήμερα στη Νέα Μανωλάδα και οι δεσμεύσεις του για ανοχή μόνο στα θύματα της ρατσιστικής εργοδοτικής βίας, δεν είναι απλώς υποκριτική, αλλά και απόλυτα αναποτελεσματική. Η χορήγηση εγγράφων, για να ζουν και να εργάζονται νόμιμα οι μετανάστες, αποτελεί την πρώτη προϋπόθεση για να αποκατασταθεί η στοιχειώδης νομιμότητα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην περιοχή. Άλλωστε αυτό αποτελεί αίτημα και των ίδιων των κατοίκων και των φραουλοπαραγωγών».

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψη:  Στη Μανωλάδα και τους καταυλισμούς των μεταναστών εργατών κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ (φωτ.)

Όλες οι εξελίξεις στη Μανωλάδα: Φράουλες και αίμα στα κάτεργα της Μανωλάδας: Συνελήφθησαν οι 3 «πιστολέρο», επικοινωνιακή επίσκεψη Δένδια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)