to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 03.08.2021

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Οι αθλητές μας έχουν ανάγκη από μόνιμη στήριξη και όχι μόνο να «κλέβουμε» από τη λάμψη τους

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σχεδίου μόνιμης στήριξης των αθλητών μας, πρόταξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτηςμιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «ΚαλοκαίριΜαζί»


Πρόσθεσε ότι στον αθλητικό χώρο και στο επίπεδο του πρωταθλητισμού έχουν επωαστεί σκάνδαλα, αλλά τώρα διαπιστώνουμε και την εγκατάλειψη. Αναφερόμενος στα θέματα της πανδημίας, σημείωσε ότι απέχουμε αρκετά από τον εμβολιαστικό στόχο του 70% για τις αρχές του καλοκαιριού, καθώς έγιναν πολλά λάθη, παραλείψεις και αδόκιμες θριαμβολογίες από την κυβέρνηση. Επεσήμανε ότι χρειάζεται μια μεγάλη εκστρατεία πειθούς, καθώς ξεκινάει μια νέα χρονιά με όλα τα προβλήματα μπροστά μας. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, σημείωσε ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν οι στρατηγικές επιδιώξεις της Ελλάδας, αν «πιστεύουμε στην ανάγκη της στρατηγικής του διαλόγου, έτσι ώστε να καταλήξουμε, ενδεχομένως και μέσω της Χάγης, σε μια νέα ισορροπία», για να τονίσει ότι «η ΝΔ είναι όμηρος μεγάλων εσωτερικών αντιθέσεων, που δεν την αφήνουν να έχει μια σαφή στρατηγική γύρω από αυτά τα ζητήματα».

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Να βοηθήσουμε τους αθλητές μας, όχι μόνο να «κλέβουμε» από τη λάμψη τους

«Στον χώρο αυτό έχουν επωαστεί σκάνδαλα και άσχημες πρακτικές, αλλά τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει και το στοιχείο της εγκατάλειψης. Εκείνο που απαιτείται να υπάρξει είναι ένα σχέδιο μόνιμης υποστήριξης. Να βοηθήσουμε χωρίς σκοπιμότητες όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Πρέπει ορισμένα πράγματα να τα προστατεύουμε και να τα έχουμε μακριά από μία προσπάθεια να τα χειραγωγήσουμε και να “κλέψουμε” λίγο από τη λάμψη τους».

Θετική εξέλιξη η συμμετοχή διεμφυλικής αθλήτριας στους Ολυμπιακούς

«Νομίζω ότι είναι μια θετική εξέλιξη αυτό που είδαμε, δηλαδή η δυνατότητα συμμετοχής ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται όπως εκείνοι το βιώνουν και το κατανοούν, στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Άλλωστε αυτό έχει συμβεί και πρέπει να συμβεί, σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής μας, γιατί όχι και στον αθλητισμό. […] Να δούμε πως θα διασφαλίζεται πάντοτε ένα στοιχείο ισοτιμίας».

Είμαστε μακριά από τον εμβολιαστικό στόχο, χρειάζεται μια εκστρατεία πειθούς

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όπου το πρόγραμμα του εμβολιασμού δεν έχει πιάσει τους στόχους που είχαμε θέσει. Απέχουμε πολύ από αυτό το 70% εμβολιασμένων που θα θέλαμε να είχαμε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Γι’ αυτό νομίζω ότι υπάρχουν ευθύνες, λάθη και παραλείψεις».

«Θα έπρεπε να έχουμε οργανώσει την εκστρατεία της πειθούς με έναν πιο συστηματικό τρόπο εις βάρος των μεγάλων λόγων και της θριαμβολογίας. […] Ξεκινάμε μία χρονιά με όλα τα προβλήματα μπροστά μας».

Η ΝΔ δεν έχει σαφή στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, είναι όμηρος μεγάλων εσωτερικών αντιθέσεων

«Πρέπει να απαντήσουμε τι θέλει η Ελλάδα. Ποια είναι η στρατηγική της χώρας μας σε σχέση με τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πολύ φοβάμαι ότι, ενώ κατ’ όνομα όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υποστηρίζουν τα ίδια, δεν τα εννοούν, όμως, με τον ίδιο τρόπο οι πολιτικές δυνάμεις».

«Πιστεύουμε στην ανάγκη της στρατηγικής του διαλόγου, έτσι ώστε να καταλήξουμε, ενδεχομένως και μέσω της Χάγης, σε μια νέα ισορροπία που θα λύνει για τα επόμενα, πολλά, χρόνια τα ελληνοτουρκικά θέματα»;

«Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή την επιδείνωση της ισορροπίας που υπάρχει τα τελευταία χρόνια εις βάρος της χώρας μας; Φοβάμαι πάρα πολύ ότι η ΝΔ είναι όμηρος μεγάλων εσωτερικών αντιθέσεων, που δεν την αφήνουν να έχει μια σαφή στρατηγική γύρω από αυτά τα ζητήματα».

«Έχουμε καταταλαιπωρηθεί ως χώρα από ακροδεξιούς τσαμπουκάδες, να το πω έτσι. Τους είδαμε και στην περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας, όπου άφησαν μια εκκρεμότητα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα λυνόταν επ’ ωφελεία της χώρας μας. Φανταστείτε αυτή τη στιγμή να μην είχε λυθεί το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, τι “πόδι” θα μπορούσε να είχε βάλει η Τουρκία σε αυτή τη χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)