to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 05.08.2016

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Όχι σε πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαίωσε τους Δημάρχους Κηφισιάς και Διονύσου ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί Περιβαλλοντική Μελέτη για την υλοποίηση του σχεδιασμού των διοδίων, ενώ άκουσε και απόψεις των πολιτών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του υπουργείου


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε και συνομίλησε, στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με κατοίκους των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα το πρωί, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, διαμαρτυρόμενοι για την ενδεχόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες τους, κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση, εκτός του επίσημου προγράμματος του υπουργού, με τους Δημάρχους Κηφισιάς, κ. Γιώργο Θωμάκο και Διονύσου, κ. Διονύση Ζαμάνη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Π. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί Περιβαλλοντική Μελέτη για την υλοποίηση του σχεδιασμού των διοδίων, ενώ άκουσε και απόψεις των πολιτών.

Μεταξύ άλλων ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε: «Θα σας πω επί της ουσίας την θέση μου και την άποψή μου για το θέμα. Θεωρώ ότι με βάση την ανάπτυξη, πια, του ευρύτερου οικιστικού ιστού, είναι αδιανόητο να υπάρχουν διόδια στο ύψος της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου. Ο δρόμος μέχρι εκεί δεν είναι ένας κλειστός εθνικός δρόμος, ο οποίος εξυπηρετεί διέλευση προς τη Βόρειο Ελλάδα. Ουσιαστικά εξυπηρετεί την καθημερινότητα των πολιτών. Συνεπώς, είμαι 100% αντίθετος στο σχεδιασμό για τη δημιουργία πλευρικών διοδίων για τις συγκεκριμένες περιοχές. Να είστε βέβαιοι ότι με βάση τη θέση μας θα πράξουμε ανάλογα και στο μέτρο των ευθυνών που μας αναλογούν, ώστε να μην γίνει πράξη κάτι τέτοιο. Θεωρώ, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συνολικότερη αναθεώρηση του σχεδιασμού για να μην υλοποιηθούν ποτέ τα συγκεκριμένα διόδια. Μία θέση απόλυτα εναρμονισμένη και με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών υπέβαλαν το υπόμνημά τους, ζητώντας τη συνδρομή του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα και εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την αποδοχή του αιτήματος, το αποτέλεσμα της συνάντησης αλλά και την κατανόηση του κ. Σκουρλέτη στις θέσεις τους.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)