to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 11.06.2015

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Ο Τσίπρας δεν θα φέρει μια συμφωνία που θα κινδυνεύει να μην περάσει

Μιλώντας στον realfm 97.8, ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις Αλ. Μητρόπουλου - Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά έρχεται της επόμενες ημέρες στη Βουλή


Στο ερώτημα αν, εφόσον υπάρχει συμφωνία, αυτή θα περάσει από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας απάντησε: 

«Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει μια συμφωνία, η οποία θα κινδυνεύει να μην περάσει από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θεωρώ ότι ξέρει πολύ καλά ποιο είναι το πρόγραμμά μας, τι θέλουμε να εκφράσουμε, ποιους αντιπροσωπεύουμε». 

Αρα, αυτό που θα έρθει θα είναι κάτι το οποίο παρά τις δυσκολίες, όχι τις προσωπικές μας, τις δυσκολίες που προκύπτουν από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας, διότι θα προβλέπει μέτρα τα οποία θα έχουν επιβαρύνσεις -μας ενδιαφέρουν αυτές οι επιβαρύνσεις να είναι κατανεμημένες με έναν δίκαιο τρόπο- δεν θα κινδυνεύει αυτή η συμφωνία να μην ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία». 

Ερωτηθείς αν οι εκλογές και το δημοψήφισμα που συζητήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες απομακρύνονται, ο ίδιος είπε:

«Αν υπάρχει συμφωνία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα είναι μία συμφωνία αποδεκτή από εμάς, πολιτικά διαχειρίσιμη και υπερασπίσιμη, βεβαίως».

Στην επισήμανση ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε πως είναι Μνημόνιο η λύση, στην οποία οδηγούμαστε, σημείωσε: 

«Φοβάμαι ότι ο κύριος Μητρόπουλος το έλεγε και πριν διαβάσει τις 47 σελίδες» και πρόσθεσε: 

«Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει, γιατί έχει πει πάρα πολλά πράγματα, μιλάει πολύ συχνά στα ραδιόφωνα. Φαντάζομαι όταν δεν θα συζητάμε μέσω των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, αλλά εντός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή του κόμματός μας να έχουμε τη δυνατότητα να καταλάβει ο ένας τον άλλον καλύτερα».

"Τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά"

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά στη Βουλή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)