to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 18.09.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Ο Στ. Θεοδωράκης είναι το κατασκεύασμα του πυρήνα της διαπλοκής

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με μια διαχειριστική λογική εγκλωβισμού στην εφαρμογή του μνημονίου, ανέφερε ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Εργασίας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και την Ευγενία Λουπάκη.


Αναλύοντας τις δυνατότητες εφαρμογής ενός «παράλληλου προγράμματος», αλλά τα περιθώρια προώθησης θετικών αλλαγών, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η παρούσα συμφωνία με τους δανειστές «δεν προβλέπει διοικητικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στο πεδίο των μισθών», σε αντιδιαστολή πχ με ό,τι θεσμοθετήθηκε ως προς τον κατώτατο μισθό, το 2012-13.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με  πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες «διεκδικούν» κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη  «κατασκεύασμα των συστημικών δυνάμεων που αποτελούν τον πυρήνα της διαπλοκής».

Για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως θα μπορούσε να υπάρξει ένα ενδιαφέρον στοιχείο, εάν το κόμμα αυτό προσδιόριζε πάλι τη φυσιογνωμία του και  απαλλασσόταν από «βαρίδια».  Επεσήμανε ο πρώην υπουργός ότι, εδώ και χρόνια, αυτός ο πολιτικός χώρος προσέγγισε τις αντιλήψεις της Δεξιάς, ειδικά δε ως προς τα οικονομικά θέματα, υιοθέτησε τον νεοφιλελευθερισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, στις τάξεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας σημειώνονται ενδιαφέρουσες μετατοπίσεις, υπό την πίεση της ίδιας της πραγματικότητας, της ίδιας της  διαπίστωσης για το πού έχουν οδηγήσει τις κοινωνίες οι πολιτικές της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού. «Αντ’ αυτού, από το ΠΑΣΟΚ βλέπω να αναζητούν με αυταρέσκεια μια υποτιθέμενη επιβεβαίωση των λαθών τους», είπε ο πρώην υπουργός.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο αυξημένης αποχής από την εκλογική διαδικασία, ο κ. Σκουρλέτης στάθηκε ειδικά στη νεολαία, «εκεί όπου η πολιτικοποίηση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά » . «Είναι μεγαλύτερη η παρορμητικότητα και η απολυτότητα», ανέφερε κι επεσήμανε ότι χρειάζεται πειστική, ειλικρινής «γλώσσα» απέναντι στους νέους.

«Το ΟΧΙ δεν έχει πατέρα» είπε, μεταξύ άλλων, ερωτηθείς εάν διαπιστώνει θυμό και απογοήτευση (εξ αιτίας της έκβασης των διαπραγματεύσεων) στις τάξεις των νέων που στήριξαν σε μεγάλο βαθμό το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Μιλώντας για το προσφυγικό, ο κ. Σκουρλέτης είπε:  «Ως κυβέρνηση κάναμε πολλά πράγματα, από το απόλυτο μηδέν που παραλάβαμε». Πρόσθεσε πάντως  ότι θα ανέμενε περισσότερες «κινηματικές πρωτοβουλίες», πέραν κάποιων εκδηλώσεων αλληλεγγύης που, όπως είπε, εμφανίστηκαν στα νησιά.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)