«Πρώτη φορά έχουν οι εκλογές έχουν ακούσει τέτοια αναθέματα, έχουν ταυτιστεί με την περιπέτεια, με τα δεινά. Ποτέ άλλοτε μετά το 74 δεν είχαμε τέτοια κριτική απέναντι στην κατ' εξοχήν διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει και να κρίνει τα πράγματα. Οι εκλογές παρουσιάζονται ως κατακλυσμός. Η κυβέρνηση φοβάται την κρίση του λαού» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης στο Mega.

Εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα επανέλαβε την αγωνία του να βγει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να διασωθεί η πολιτική που εφάρμοσε όπως αυτή εκφράζεται και στο mail Χαρδούβελη που αντιπροσωπεύει τις δεσμεύσεις Σαμαρά απέναντι στην τρόικα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οδυνηρών μέτρων την μείωση περαιτέρω των συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στα ξενοδοχεία κ.α.

Απότοκο της κατάρρευσης  του δικομματισμού η υπόθεση Χαϊκάλη

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε σαφέστατες πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία αντί να διευκολύνει το έργο της διερεύνησης και της Δικαιοσύνης καταθέτει μηνύσεις. «Γιατί δεν έκανε μήνυση στον κ. Αποστολόπουλο ή στον  κ. Μπαλτάκο;». «Καταρρέει το δικομματικό σύστημα με κρότο. Απότοκο αυτής της κατάρρευσης είναι και η υπόθεση Χαϊκάλη» δήλωσε.

Ευθύνες απέδωσε επίσης και στην Δικαιοσύνη για την χαρακτηριστική ολιγωρία που επέδειξε σε πλήρη αντίθεση με τις δικές του καταγγελίες για το δημοσίευμα της Kontra news που ο εισαγγελέας τον είχε καλέσει την επόμενη μέρα.

«Η υπόθεση Χαϊκάλη βρωμάει. Η Δικαιοσύνη έδειξε ολιγωρία. Δεν μπορεί να καταθέτει κάποιος από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά τις 12 Δεκεμβρίου επωνύμως και η Δικαιοσύνη, να το κρατάει μυστικό, ενώ πρόκειται για μια υπόθεση που επηρεάζει την ψήφο των βουλευτών για την προεδρική εκλογή». Για το δημοσίευμα της ΚΟΝΤΡΑ news που είχε αναφέρει ο κ. Π. Σκουρλέτης είχε την επόμενη μέρα ευαισθητοποιηθεί ο εισαγγελέας και με κάλεσε για κατάθεση. Τώρα γνώριζε από τις 6 Δεκεμβρίου και δεν έκανε τίποτα.

Ενδεικτική είναι η στάση της κυβέρνησης δια της εκπροσώπου της Σ. Βούλτεψη η οποία δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η υπόθεση Χαϊκάλη αποτελεί «εσωτερική υπόθεση Καμμένου» του κόμματος δηλαδή των ΑΝ.ΕΛ.

Δύο φόβοι Σαμαρά: η κυβέρνηση ειδικού σκοπού και οι εκλογές

«Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος» είπε ο κ. Σκουρλέτης για να λάβει ως απάντηση τις απειλές του κ. Γιακουμάτου, «όταν γίνουν εκλογές θα δείτε τι θα πάθατε; Θα τα πληρώσετε ακριβά αυτά όλα;»!!! Να σημειωθεί ότι ο υπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος σε αντίθεση με το κόμμα του επιθυμεί εκλογές για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο Π. Σκουρλέτης κλείνοντας αναφέρθηκε στους δύο μεγάλους φόβους του Αντ. Σαμαρά την κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπου γνωρίζει ότι εάν τελικά υλοποιηθεί τελειώνουν και οι μέρες Σαμαρά και την βούληση του ελληνικού λαού και τις εκλογές. Πρόσθεσε τέλος ότι ο φόβος δεν περνάει πια παρόλο που η κυβέρνηση έχει αναγάγει την κινδυνολογία σε επίσημη επικοινωνιακή της γραμμή.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο πρωθυπουργού να συμπεριφέρεται με τέτοιο τυχοδιωκτικό τρόπο με τόσο υπονομευτικό τρόπο να συμπεριφέρεται απέναντι στην κοινωνία και την οικονομία». Ενώ τόνισε ότι παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα για το τι λένε στο εξωτερικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα δεν αναφέρουν ότι η J.P. Morgan για παράδειγμα λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα λέει πολύ καλά για την ανάγκη διαγραφής του χρέους και ότι θα ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις και ας είναι πολύ επώδυνες.