to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 15.01.2013

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Ο κ. Σαμαράς είναι επικεφαλής της ακροδεξιάς ομάδας της ΝΔ

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στον Αντ1 (βίντεο)


Νομίζω ότι δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, που η άποψη της ριζοσπαστικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ να μην ήταν απόλυτα καταδικαστική απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο τρομοκρατίας. Αυτό δεν χωράει συζήτηση. Θεωρώ ότι είναι μια εμπεδωμένη πια άποψη στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Από κει και πέρα αρχίζουν τα πολιτικά παιχνίδια. Και φοβάμαι πάρα πολύ ότι σε μια στιγμή αρκετά κρίσιμη, γιατί αυτή η κλιμάκωση που έχουμε από τα γκαζάκια στα καλάσνικοφ και εύχομαι να μην υπάρξει επόμενο επεισόδιο, αντί να αντιμετωπιστεί με μια ψυχραιμία και με μια στάση υπευθυνότητας, επιχειρείται εκ μέρους της κυβέρνησης να υπάρξει μια αξιοποίηση πολιτική όλων αυτών των γεγονότων και για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, αλλά ταυτόχρονα για να στοχοποιηθεί η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και να απαξιωθούν οι κοινωνικοί αγώνες.


Υπάρχει μια προσπάθεια να υπάρξει ένα γενικευμένο κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας προς την κοινωνία.

Θεωρώ απαράδεκτες τις συνεχείς δηλώσεις του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι οποίοι μιλάνε για κουκουλοφόρους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Βενιζέλο που χθες είπε ότι έχει φλερτ ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βία. Αυτά είναι επικίνδυνες απόψεις, είναι ακραίες απόψεις, υπονομεύουν τη δημοκρατία. Ιστορικά υπήρξαν φαινόμενα παρακρατικής βίας στην Ελλάδα, με την οποία δεν είχε σχέση η αριστερά. 

Οφείλουμε λοιπόν να ψάξουμε σ΄ αυτή την πολύ περίεργη και ύποπτη συγκυρία των τελευταίων ημερών, να κοιτάξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς ενοχοποιείται η αντιπολιτευτική παρουσία, ο αντιπολιτευτικός λόγος, ο οποίος αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της Ν.Δ. και του κυβερνητικού εκπροσώπου μας είπε πριν από λίγες μέρες, μιλήσατε για τον κ. Κεδίκογλου, τον είπατε Γκέμπελς,- και νομίζω ότι καλά κάνουμε και τον λέμε Γκέμπελς, καλά κάνουμε, έχει ξεφύγει πια αυτή η αντιπαράθεση- και την επόμενη μέρα μπήκαν γκαζάκια στο σπίτι του αδελφού του. Μιλήσατε για μέρος του συστήματος διαπλοκής των ΜΜΕ και την επόμενη μέρα μπήκαν γκαζάκια στους δημοσιογράφους. Αυτό τι άλλο είναι παρά μια ενοχοποίηση μιας καθόλα νόμιμης, δικαιολογημένης, συμβατής ως προς τη δημοκρατική λειτουργία δράσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ενοχοποιείται λοιπόν αυτή τη στιγμή η ίδια η λειτουργία της δημοκρατίας. Παραπέμπει σε μια ολοκληρωτική αντίληψη για τα πολιτικά πράγματα.

Βεβαίως έχει συμφέρον να το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Διότι η είδηση σήμερα, όπως πολλές φορές η εκπομπή σας πιάνει κατά ένα εξαιρετικό τρόπο το λαϊκό σφυγμό, η είδηση σήμερα είναι τα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι οι νομοθετικές πράξεις οι οποίες εκχωρούν την εθνική κυριαρχία, είναι το φορολογικό. Αυτά είναι ειδήσεις. Είναι το μαύρο μέλλον των επόμενων γενιών.

- Δεν υπάρχουν όμως και δηλώσεις ατυχείς στελεχών σας, με την έννοια ότι είναι προσωπικές,  μπορεί να μην εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εσείς είπατε για απόλυτη καταδίκη.. ούτε μια στιγμή δεν μιλήσατε για το ενδεχόμενο αυτές οι ενέργειες να είναι στημένες, ένα, ή να προέρχονται από οργανώσεις φιλικές προς τη Ν.Δ…


Θα σας πω. Ως προς τις δηλώσεις νομίζω, ανεξάρτητα πώς τις κρίνει ο καθένας, ατυχείς ή όχι, σε καμιά περίπτωση  δεν δίνουν το δικαίωμα σε κανέναν να ισχυρίζονται αυτά που λένε αυτή τη στιγμή. Ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ μ΄ αυτά τα φαινόμενα. Σε καμιά περίπτωση…

- Της Ν.Δ. με παρακρατικές οργανώσεις…

Μισό λεπτό.. Επισήμως της Ν.Δ. προφανώς. Δεν μπορεί κανείς να τεκμηριώσει κάτι τέτοιο. Αλλά όμως θα πρέπει, επαναλαμβάνω, να ψάξουμε προς κάθε κατεύθυνση. Γιατί μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν θύλακες στο σημερινό έστω κράτος που είναι ανεξέλεγκτοι και να έχουμε το ενδεχόμενο να υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα σε κύκλους κομμάτων.
Και ειλικρινά απορώ, όταν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ηγεσία της Ν.Δ. μια ομάδα ακροδεξιών συμβούλων με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, οι οποίοι έχουν έναν πολιτικό λόγο ο οποίος δεν έχει προηγούμενο, ο οποίος έχει ξηλώσει…  Το λέω συνέχεια, αλλά δεν το βλέπω ποτέ στις εφημερίδες με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία, Βλέπω άλλα πράγματα. Αλλά θέλω να πω το εξής και θέλω να ακούσω τον κ. Αυγενάκη…

- Ποιους συμβούλους εννοείτε;…

Εννοώ τον κ. Κρανιδιώτη,  εννοώ τον κ. Λαζαρίδη.. αυτούς εννοώ, που αρθρογραφούν δημοσίως.  Και λέω λοιπόν ότι ο σημερινός πολιτικός λόγος της Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με την καραμανλική ταυτότητα της μεταπολιτευτικής Ν.Δ.  Έχει ξηλωθεί.




Δείτε το σχετικό βίντεο:


tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)