to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 26.06.2019

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι φοβάται πως δεν εξασφαλίζει την πρωτιά

Η... απειλή Μητσοτάκη για κάλπες τον Δεκαπενταύγουστο οφείλεται στο ότι φοβάται πως δεν εξασφαλίζει την πρωτιά, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.


«Το πρόγραμμα της ΝΔ μου θυμίζει αυτό που είχε πει η βασίλισσα της Αγγλίας όταν ετοιμαζόταν για απόβαση η ισπανική αρμάδα: “Ξέρετε τι έχει στα αμπάρια του αυτός ο στόλος; Την Ιερά Εξέταση”. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική δύναμη, την ΝΔ, που στο πρόγραμμά της έχει “μεταρρυθμίσεις” τύπου ΔΝΤ», τόνισε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Κόκκινο ο Π. Σκουρλέτης.


Ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε την... απειλή Μητσοτάκη ότι εάν δεν κερδίσει αυτοδυναμία θα προκληθούν νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο λέγοντας ότι καλό είναι «να μην την προσπεράσουμε αυτή την δήλωση. Κατά βάθος, δείχνει -και φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις- ότι η δήλωση αυτή δεν γίνεται για να πετύχει μεγαλύτερη συσπείρωση και να διεκδικήσει αυτοδυναμία, αλλά γιατί τον φοβίζει το γεγονός ότι δεν εξασφαλίζει την πρωτιά».

«Αν κανείς δει τον εκλογικό νόμο με το μπόνους των 50 εδρών, αντιλαμβάνεται ότι το πρώτο κόμμα έχει πάρα πολλές δυνατότητες ... αυτή η δήλωση γίνεται πραγματικά γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει εξασφαλίσει πρωτιά. Να το κρατήσουμε αυτό» και σημείωσε ότι αν γίνουν επόμενες εκλογές, θα γίνουν πλέον με απλή αναλογική.

Αναφέρθηκε επίσης και στην στάση του ΚΙΝΑΛΛ που ενώ μιλούσε για διμέτωπο αγώνα και ίσες αποστάσεις, επί της ουσίας δεν ήταν έτσι. «Έχει παραδοθεί πλήρως σε μία λογική όπου η κ. Γεννηματά καταθέτει την διαθεσιμότητά της σε κάθε ενδεχόμενο να στηρίξει, με κάθε τρόπο αν χρειαστεί, την ΝΔ. Θα το ζήλευε ακόμη και ο κ. Βενιζέλος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Σκουρλέτης είχε τονίσει ότι «αν φτάσουμε τελικά σε αυτά τα επίπεδα συμμετοχής του Ιανουαρίου του 2015 είναι απολύτως ρεαλιστικό να ανατραπεί το αποτέλεσμα των προηγούμενων Ευρωεκλογών», προσθέτοντας ότι «από την επομένη των Ευρωεκλογών ζούμε ένα νέο κύμα συσπείρωσης, αισθάνονται την ανάγκη απλοί άνθρωποι και ψηφοφόροι που πίστεψαν την προσπάθειά μας να δώσουν το “παρών” … να μην είναι απλοί ψηφοφόροι αλλά να πάρουν μέρος … είναι πολύ σημαντικό … πάντοτε λέγαμε, ο ένας άλλον έναν να πείσει».

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ έζησε μία μεγάλη αντίφαση, να υλοποιήσει μία πολιτική-αποτέλεσμα επώδυνου συμβιβασμού που … δεν είναι δική μας πολιτική, κάτι άκρως αντιφατικό και δύσκολο σε κάποιες στιγμές να το υπερασπιστεί ο δικός μας κόσμος στην κοινωνία», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. Από την άλλη, «έχοντας πλέον ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα και την δυνατότητα να συγκρίνουμε κυβερνητικό έργο, της δικής κυβέρνησης με των αμέσως προηγούμενων, εύκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει μία υπεροχή, από την ίδια την πράξη και παρά τις δύσκολες συνθήκες … Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που επέβαλλε το καθήκον ως αριστερή δύναμη. Και μάλιστα μετά την έγκριση του ελληνικού λαού».

Αντίθετα, η ΝΔ σήμερα «κάνει τα πάντα για να μην μιλάει συγκεκριμένα. Όταν η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται σε κρίσιμα ζητήματα προσπαθούν να αναδιπλωθούν ή να κρύψουν τις θέσεις τους, όπως για την επταήμερη εργασία που έγινε επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων», όπως επεσήμανε ο ίδιος. Ειδικά για τις φοροελαφρύνσεις, το… βαρύ χαρτί της ΝΔ, «και σε αυτό ακόμα έχουμε δύο-τρεις εκφωνήσεις … αρχικά είπαν “μόλις βγαίνουμε αρχίζουν” … τώρα είπαν “προϋπόθεση κάποιες μεταρρυθμίσεις” και δεν λένε ποιες. Νομίζω είναι επικίνδυνο», όπως τόνισε, αναφερόμενος και στον κίνδυνο για την επικουρική ασφάλιση με την βίαιη εισαγωγή του ιδιωτικού τομέα στο ασφαλιστικό. «Είναι φαίνεται το deal που έχει κάνει η ΝΔ με μεγάλα ασφαλιστικά συμφέροντα, περί αυτού πρόκειται».

Αντίστοιχα καυτηρίασε τις «γαλάζιες» προτάσεις περί επιστροφής του ταμειακού «μαξιλαριού» των 33 δισ. ευρώ στους θεσμούς, που «είναι η άμυνά μας ώστε να μην έχουμε κάθε φορά την αγχόνη του δανεισμού αν δεν πάει κάτι καλά στις διεθνείς αγορές, να μπορούμε να διαλέξουμε το timing της εξόδου, αντί να είμαστε υποχρεωμένοι ώστε να μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, όπως βρεθήκαμε τον Ιανουάριο του 2015 όταν παραλάβαμε ότι απλώς άδεια ταμεία, αλλά … -400 εκατ. ευρώ. Είχαν πάρει και από τα επόμενα», όπως θύμισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)