to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:42 | 18.10.2019

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Ο δρόμος που ανοίγουμε θα είναι νικηφόρος

«Η υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι στα χέρια των ανθρώπων που όχι μόνο στηρίζουν, αλλά απαιτούν ένα μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, που θα εκφράζει την πλειονότητα του προοδευτικού κόσμου»


Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρει στο μήνυμά του:

Σήμερα, στην εκδήλωση της Λειβαδιάς, επιβεβαιώθηκε ότι η υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι στα χέρια των ανθρώπων που όχι μόνο στηρίζουν, αλλά απαιτούν ένα μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, που θα εκφράζει την πλειονότητα του προοδευτικού κόσμου. Που θα βρίσκεται στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, των νέων και όλων εκείνων που το έχουν ανάγκη και που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο για όλη την κοινωνία.

Απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση εμμονική στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Και πρέπει να το κάνουμε με τρόπο πειστικό, ρεαλιστικό, δυναμικό, τεκμηριωμένο. Στις νέες συνθήκες έχουμε ανάγκη να επικαιροποιήσουμε την προγραμματική μας πρόταση. Μια συγκεκριμένη πρόταση, που θα μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει τη ζωή του άλλου. Που πρέπει να βλέπει βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα, να έχει στρατηγική ενόραση. Κι αυτό είναι μια πολύ βαθιά πολιτική, ιδεολογική, επιστημονική δουλειά που πρέπει να κάνουμε πηγαίνοντας προς το συνέδριό μας. Ανιχνεύοντας το νέο, να αποτιμήσουμε ταυτόχρονα την προηγούμενη περίοδο, όσα καταφέραμε να κάνουμε από το 2010 και έπειτα., τότε που δεν φοβήθηκαμε να μπούμε στα κινήματα, να αναλύσουμε τις αιτίες της κρίσης που ήταν ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή, ταυτόχρονα.

Σήμερα, νέες δυνάμεις μας στηρίζουν, χιλιάδες νέα μέλη αξιώνουν ένα διαφορετικό μέλλον που θα το ορίσουμε όλοι μαζί. Όταν η Αριστερά, η προοδευτική παράταξη στο σύνολό της, δεν χάνει τις μεγάλες αξίες της, τότε είναι βέβαιο ότι παρά τα λάθη της, παρά τις πρόσκαιρες ήττες της, μπορεί να βρει το δρόμο της. Όταν εμπνέεται από τις μεγάλες αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δικαιοσύνης, τότε ο δρόμος που ανοίγουμε θα είναι νικηφόρος.

 17 άτομα, άτομα κάθονται και πλήθος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)