to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:40 | 10.04.2017

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Το νέο πολυνομοσχέδιο θα λύσει πολλά σημαντικά ζητήματα των ΟΤΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Αγοραστό.


Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οικονομικά ζητήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους. Η ΕΝΠΕ κατέθεσε παρατηρήσεις και προτάσεις για το Σχέδιο Νόμου, καθώς και για άλλα θέματα που απασχολούν τις Περιφέρειες, εκτός του πλαισίου της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα ζητήματα της αναθεώρησης του  θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ανταλλαγή απόψεων και τη διατύπωση χρήσιμων επισημάνσεων.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε:

«Με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχουμε διασφαλίσει μια μόνιμη και τακτική επικοινωνία στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και ανοιχτού διαλόγου. Στην σημερινή μας συνάντηση εστιάσαμε στα θέματα που σχετίζονται με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έρχεται να λύσει πάρα πολλά ζητήματα λειτουργικά, χρήσιμα θέματα που αφορούν το προσωπικό των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ζητήματα που σχετίζονται με τις ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης), ενώ περιλαμβάνει και άλλες πάρα πολύ σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Επίσης, με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης κάναμε μια συζήτηση για το μεγάλο θέμα της αναθεώρησης του «Καλλικράτη» και συμφωνήσαμε οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες ανταλλαγής απόψεων έτσι ώστε να είμαστε σε θέση περί τα μέσα του χρόνου να προχωρήσουμε σε κάποιες βαθιές, ριζικές θεσμικές αλλαγές του σημερινού θεσμικού πλαισίου που διέπει τους ΟΤΑ.»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)