to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σκουρλέτης: Μπαίνουμε σε νέα εποχή για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνη Τρίτση» ξεναγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για νέα εποχή.


Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος, μετά από μια μικρή περιήγηση στους χώρους του, συνομίλησε με τους επικεφαλής και τα μέλη της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης, τους εκπροσώπους των πολιτών που στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό το Πάρκο τα τελευταία χρόνια, αλλά και με Δημάρχους της περιοχής, για τις νέες προοπτικές αυτού του τόσο σημαντικού χώρου πρασίνου και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, για την Αττική.

Τον υπουργό υποδέχτηκαν αρχικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας “Αντώνης Τρίτσης”», με επικεφαλής τον Πρόεδρο και ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, Γιάννη Πολύζο, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του, Τάσος Λύτρας. Από την πλευρά των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνομίλησαν με τον υπουργό για το Πάρκο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς και ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος. Παρών ήταν επίσης ο εκπρόσωπος του Σωματείου «Φίλοι του Πάρκου Τρίτση» και μέλος του ΔΣ του Φορέα, Στέλιος Βανδώρος.

Στη συνέχεια, δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για το Πάρκο, του οποίου η σταθερή χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε πριν από λίγες ημέρες, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στη βάση αυτής της απόφασης, η λειτουργία του Πάρκου χρηματοδοτείται σταθερά, για πρώτη φορά, με 58.000 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Σκουρλέτης άκουσε τις απόψεις όλων των μελών του ΔΣ για το σχέδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης του Πάρκου, καθώς και τις επισημάνσεις αιρετών.

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης μπαίνουμε ουσιαστικά σε μία νέα εποχή για το Πάρκο «Τρίτση». Το πιο σημαντικό, το οποίο δεν είχε εξασφαλιστεί μέχρι τώρα, ήταν μια διαρκής και μόνιμη χρηματοδότηση. Κάναμε λοιπόν το πρώτο βήμα. Νομίζω όμως ότι έχουμε κάνει κι ένα δεύτερο αποφασιστικό βήμα, το οποίο θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων όσοι ενδιαφέρονται για αυτόν το χώρο. Είναι η τοποθέτηση άξιων ανθρώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο, των πιο κατάλληλων θα έλεγα. Πρόκειται για μια δικαίωση αγώνων, κινημάτων και πολιτών. Αυτός ο χώρος είναι ίσως ο μεγαλύτερος που υπάρχει στην Αττική, δεν άξιζε η εγκατάλειψη και θεωρώ ότι από εδώ και πέρα θα μιλάμε μόνο για πολύ ευχάριστες στιγμές, για όσους τον περπατούν και τον ζουν αλλά και συνολικά για το λεκανοπέδιο και για τους κατοίκους του.»

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)