to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σκουρλέτης: Με τέτοια επιχειρήματα, πώς να σταθεί ο κ. Σαμαράς σε ντιμπέιτ; (βίντεο)

Ο Π. Σκουρλέτης στο Mega δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα της πραγματικής διαπραγμάτευσης» και ότι οι συμφωνίες αλλάζουν όταν αρχίζει η αντιπαράθεση, οι εναλλακτικές προτάσεις, οι συμμαχίες. Ξεκαθάρισε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει καμία συνέχεια στην καταστροφική πολιτική της τρόικα και άρα η αξιολόγηση δεν είναι κάτι που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.


«Τώρα καταλαβαίνω γιατί αρνείται το ντιμπέιτ ο κ. Σαμαράς!» σχολίασε ο Π. Σκουρλέτης τους ισχυρισμούς του Μ. Κεφαλογιάννη, ότι για τα κενά στα σχολεία και ότι «τα παιδιά μας δεν έχουν δασκάλους» φταίνε οι λοχείες με ψευδή δικαιολογητικά των δασκάλων!

«Ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι οι επαπειλούμενες λοχείες ευθύνονται για τα κενά στα σχολεία;» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή. Ο Μ. Κεφαλογιάννης επέμεινε ακόμα και όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε τις δηλώσεις του υπ. Παιδείας της κυβέρνησης του ότι τα κενά στα σχολεία οφείλονται στο ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι και αυτό είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής, όπως και το 60% της ανεργίας των νέων, τα νοσοκομεία που δεν έχουν γιατρούς, ή ότι κλείνουν επιχειρήσεις. Με τέτοια έλλειψη επιχειρημάτων είναι απολύτως κατανοητό γιατί αρνείται ο κ. Σαμαράς το ντιμπέιτ.

Περνώντας σε πιο σοβαρά ζητήματα ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα της πραγματικής διαπραγμάτευσης» και ότι οι συμφωνίες αλλάζουν όταν αρχίζει η αντιπαράθεση, οι εναλλακτικές προτάσεις, οι συμμαχίες. Ξεκαθάρισε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει καμία συνέχεια στην καταστροφική πολιτική της τρόικα και άρα η αξιολόγηση δεν είναι κάτι που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης βασίζεται στους υπάρχοντες πόρους και δεν έχει καμία σχέση με τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

«Θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις» δήλωσε σήμερα ο Μ. Κεφαλογιάννης σε αντίθεση με τις μειώσεις στις συντάξεις που έχουν ήδη προαναγγείλει με δημόσιες δηλώσεις τους εκπρόσωποι της Ν.Δ. όπως, ο Αν. Παπαμιμίκος, και ο Γ. Κύρτσος.

Ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε επίσης ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες δεν έχει κατατεθεί μία συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση από τη Ν.Δ. για τον τόπο αυτό, εκτός από το να κλείσει με τους όρους που θέλουν οι δανειστές η τελευταία αξιολόγηση δηλαδή νέα μνημονιακά μέτρα, νέο μνημόνιο. Έθεσε το ελληνικό πρόβλημα στην ευρωπαϊκή του διάσταση εξηγώντας ότι «το ελληνικό πρόβλημα αποτελεί μια ακραία έκφραση μιας συνολικότερης αδυναμίας μιας κυρίαρχης στρατηγικής». Ο κόσμος όμως αλλάζει και το διεθνές ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι διαφορετικό από το 2012, ενώ πλέον είναι «διαπιστωμένη η αποτυχία του μεγαλύτερου προγράμματος «στήριξης», που ευθύνεται για την κοινωνική ισοπέδωση που μας ζούμε στην πραγματικότητα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι «το πλαίσιο είναι η Ε.Ε. το περιεχόμενο όμως των ασκούμενων πολιτικών πρέπει να ξανασυζητηθεί». «Να ξαναπιάσουμε το νήμα μιας δημοκρατικής Ευρώπης της αλληλεγγύης. Το μοντέλο που ηγεμόνευε τα τελευταία 30 χρόνια έχει κλείσει τον κύκλο του και καταρρέει. Η κατάρρευση του μοντέλου αυτού στην Ελλάδα θα αποτελέσει τον καταλύτη για πολιτικές διεργασίες στο σύνολο της Ευρώπης. Δεν είναι θέμα Ελλάδας, Γερμανίας, αλλά πολιτικών σχεδίων. Σήμερα συγκρούεται ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός με ένα εναλλακτικό σχέδιο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)