to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:01 | 17.04.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: «Με ψύχραιμο τρόπο αντιμετωπίστηκε η κατάληψη της Πρυτανείας» (βίντεο)

«Με ψύχραιμο τρόπο, σταθερά προσανατολισμένο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π. Σκουρλέτης για την επέμβαση της αστυνομίας με την οποία έληξε η κατάληψη της Πρυτανείας.


Ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό δείγμα γραφής από τη σημερινή κυβέρνηση στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Τόνισε μάλιστα αν δεν υπήρχαν οι καλοθελητές να διογκώνουν το θέμα θα είχε πάει καλύτερα.

Υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική και θετική η πρωτοβουλία της κυβέρνησης αναφορικά με την αποκατάσταση του ασύλου που φέρνει το ν/σ για την Παιδεία, που θα έρθει στη Βουλή. Το άσυλο αποτελεί διαχρονικά «μια κατάκτηση για το ελληνικό Πανεπιστήμιο και τη Δημοκρατία μας. Η προηγούμενη κυβέρνηση το κατήργησε για τις δικές της ιδεολογικές αγκυλώσεις».

Τέλος επεσήμανε ότι «η κατάληψη αυτή αφορούσε λίγους ανθρώπους. Η κίνηση αυτή, δεν είχε τη στοιχειώδη συναίνεση, έστω του χώρου από τον οποίο προέρχονται αυτοί που κινητοποιήθηκαν. Αν δεν υπήρχε η υπερβολική διόγκωση του θέματος το ζήτημα θα πέρναγε απαρατήρητο».

Στόχος είναι με το νέο ν/σ και την αποκατάσταση του ασύλου η Πανεπιστημιακή κοινότητα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της διασφαλίζοντας την ενότητα φοιτητών, εργαζομένων, διοικητικών με κινητοποιήσεις που θα θέτουν ζητήματα και θα ανοίγουν δρόμους.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν ζημιές στο κτίριο της Πρυτανείας ενώ όπως δήλωσε ο επόπτης του κεντρικού κτιρίου, Α. Καλοκαιρινός είχε ανακοινωθεί η εκκένωση, στους καταληψίες οι οποίοι όμως είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν. Οι 14 προσαχθέντες βρίσκονται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ, χωρίς να έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)