to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σκουρλέτης: Με ποια κριτήρια δανειοδοτούν οι τράπεζες σήμερα; (βίντεο)

Ο Π. Σκουρλέτης, το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προσδιόρισε το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να γίνεται η συζήτηση για το Τ.Τ. απαντώντας με τον τρόπο αυτό, στην προσπάθεια αποχρωματισμού που επιχειρήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ν.Δ,. Μ. Βορίδη, των σαφέστατων πολιτικών ευθυνών που βαρύνουν τη Ν.Δ. ως μέρος του δικομματικού συστήματος που κυβερνά τη χώρα, όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι η υπόθεση του Τ.Τ. και οι διαρκείς αποκαλύψεις για σκάνδαλα μαρτυρούν ένα «σύστημα διαφθοράς που βρίσκεται σε αποσύνθεση».

Έθεσε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ερώτημα κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν υποχρεώσεις 220 εκ., ζημιές 60 εκ. το 2013 και να παίρνουν δάνεια. Όλα αυτά συνθέτουν ένα διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα που πρέπει να διερευνηθεί εάν λειτουργεί ακόμα και σήμερα σε συνθήκες κρίσης με τον ίδιο τρόπο. Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι: «Συνάγεται η ανάγκη να υπάρξουν ισχυροί ελεγκτικοί μηχανισμοί και να διερευνηθεί αν στις μέρες μας οι τράπεζες δανειοδοτούν με πολιτικά κριτήρια.»

Σημείωσε δε, ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν δηλώσεις πολιτικής κάλυψης από τον κο Στουρνάρα και κο Σαμαρά, για την επικεφαλής του ΤΧΣ αλλά αντιθέτως έπρεπε να ανασταλεί τουλάχιστον η ιδιότητά της. Τόνισε μάλιστα ότι: «Δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να νομοθετεί υπέρ της ασυλίας των υψηλόβαθμων τραπεζικών διευθυντικών στελεχών» γιατί τότε «για ποιους ισχύουν οι νόμοι;» για τον ταλαίπωρο μικροεπιχειρηματία που αναγκάστηκε για να βρει ρευστότητα να υποθηκεύσει το σπίτι του;

Τέλος συμπλήρωσε το ότι η δικαιοσύνη παρενέβη και άρχισε να αποκαλύπτει γιατί βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αποσύνθεσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τις πολιτικές ευθύνες το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)