to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 18.09.2019

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Κυβερνητική φαρσοκωμωδία τα περί σκευωρίας για τη Novartis, κίνηση αντιπερισπασμού η διαφαινόμενη Προανακριτική

«Πρόκειται, πραγματικά, για μια ρεβανσιστική, διχαστική πολιτική, η οποία είναι τοξική»


«Τρικ της κυβέρνησης οι υποτιθέμενες νέες καταθέσεις Σαμαρά και Βενιζέλου, βάσει των οποίων ο φάκελος έφτασε στη Βουλή, και ναι μεν σκέπτονται να παραπέμψουν τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά όχι τον κ. Τσίπρα», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε την πραγματικότητα ότι δηλαδή με τη Novartis, έχουμε ένα υπαρκτό μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. H προηγούμενη κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία να διερευνηθεί η πιθανότητα πολιτικών ευθυνών, πολιτικών προσώπων και προφανώς ποινικών ευθυνών. Τη στιγμή λοιπόν που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η έρευνα και έχουμε πολιτικό πρόσωπο που τελικά παραπέμπεται στη δικαιοσύνη, τον κ. Λοβέρδο, έρχεται η κυβέρνηση και λέει ότι  θα κάνει προανακριτική επιτροπή να δει εάν υπάρχει σκευωρία και εμπλέκεται ο κ. Παπαγγελόπουλος»

Σημεία από τη συνέντευξη του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή:

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα υπαρκτό σκάνδαλο η NOVARTIS

«Σε κάθε περίπτωση έχουμε ένα υπαρκτό μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε διότι, καμιά φορά, τείνει η συζήτηση, τουλάχιστον κατά ένα μέρος της, να αγνοεί αυτή την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που στοίχισε πολλά εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες μέσα από την υπερκοστολόγηση των φαρμάκων». […] «Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη αυτή η έρευνα και μάλιστα έχουμε πολιτικό πρόσωπο το οποίο τελικά παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη, τον κ. Λοβέρδο, έρχεται η κυβέρνηση και λέει ότι θα κάνει Προανακριτική Επιτροπή για να δει εάν υπάρχει σκευωρία και εάν εμπλέκεται σε αυτήν - προσέξτε - ο κ. Παπαγγελόπουλος». […] «Πρόκειται για ένα τρικ, το οποίο, ουσιαστικά, θα στοχοποιεί ευθέως τον κ. Παπαγγελόπουλο και εμμέσως τον Αλέξη τον Τσίπρα, διότι προφανώς όλη αυτή η συζήτηση θα έχει αναφορές και στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά θα δίνει την τακτική δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να λέει - και να διαρρέει όπως το έκανε χθες – ότι εγώ δεν παραπέμπω τους πολιτικούς μου αντιπάλους».

 

Διχαστική επιλογή στα όρια της φαρσοκωμωδίας

«Πρόκειται, πραγματικά, για μια ρεβανσιστική, διχαστική πολιτική, η οποία είναι τοξική. Τέτοιου είδους είναι η επιλογή αυτή». […] «Εάν λοιπόν, η κυβέρνηση πραγματικά θέλει και πιστεύει ότι έχει περιεχόμενο αυτή η επιλογή της, τότε να παραπέμψει το σύνολο των προσώπων που αναφέρονται στις μηνύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου». […] «Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν αναφορές τουλάχιστον στον πρώην πρωθυπουργό. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα, μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει, να αποκαλυφθούν ποιοι είναι αυτοί που με αυτό τον δόλιο τρόπο πραγματικά προσπαθούν να “μολύνουν” την πολιτική πραγματικότητα και να στήσουν όλο αυτό το παιχνίδι, το οποίο φτάνει στα όρια της φαρσοκωμωδίας». […] «Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει μια πρόκληση απέναντι στην κυβέρνηση. Προφανώς και δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν τέτοια στοιχεία που να παραπέμπουν σε μια ενδεχόμενη υπόθεση σκευωρίας».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεύρυνε τα όρια της αριστερής παράταξης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το 2012 και έπειτα, είναι ένας από τους βασικούς πόλους της ελληνικής πολιτικής ζωής επειδή κατόρθωσε να εκφράσει ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων, πέρα από τις δυνάμεις της Αριστεράς. Διεύρυνε τα όρια της αριστερής παράταξης και μπόρεσε και εξέφρασε αυτόν που ονομάζουμε ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό κόσμο. Πάντοτε βεβαία κινούμενος από το έδαφος της Αριστεράς και στο όνομα της Αριστεράς». […] «Ο κόσμος εγκατέλειψε τον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς, του ΚΙΝΑΛ, του ΠΑΣΟΚ, για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους και αυτοί οι οποίοι το εγκατέλειψαν δεν θα ήθελαν να ξαναβρούν μπροστά τους, ψηφίζοντας, στηρίζοντας ή συμμετέχοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, τις ίδιες καταστάσεις. Αυτό είναι πολύ απλό. Άρα, μιλάμε πλέον για μία τουλάχιστον – και σε επίπεδο εκλογικών αποτελεσμάτων- επταετία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η δύναμη που σας περιέγραψα πριν. Ένα μεγάλο κόμμα της Αριστεράς».

 

Ζητούμενο ένα νέο μοντέλο πολιτικής σχέσης των οργανωμένων μελών με το Κόμμα

«Το άλλο είναι ουσιαστικό. Η ανάγκη εκείνης της οργανωτικής ανασυγκρότησης που θα έρθει να καλύψει την αναντιστοιχία ανάμεσα στην υψηλή εκλογική επιρροή και την χαμηλή παρουσία σε διάφορους κοινωνικούς και μαζικούς χώρους. Αυτή είναι η πρόκληση σε αυτή τη φάση». […] «Υπάρχει κρίση του κομματικού φαινομένου και θα έλεγα ότι το ζητούμενο μέσα από αυτή την προσπάθεια της  μαζικοποίησης και της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να διαμορφώσει και ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής σχέσης ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν την επιλογή να στηρίξουν με έναν οργανωμένο τρόπο την προσπάθειά μας, γίνονται μέλη δηλαδή, συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθειά μας, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι απλά και μόνο οι οπαδοί των σημαιών μας, των συμβόλων και των προσώπων μας. Πρέπει να είναι κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Να έχουν περιεχόμενο σε αυτή την επιλογή που θέλουν να κάνουν.  Αυτό συνδέεται με το μοντέλο πολιτικής που θέλουμε να εισαγάγουμε, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μας καλύπτει ο τρόπος, το μοντέλο οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, κόμματα πελατειακά». 

 

2019 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)