to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:51 | 25.03.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: «Κατώτατος μισθός και ΣΣΕ στη λίστα των μεταρρυθμίσεων»

Ο οδικός χάρτης για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα είναι από τα νομοσχέδια που θα περιλαμβάνονται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα σταλεί στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, είπε ο υπουργός Εργασίας Π.Σκουρλέτης, μιλώντας στον Κόκκινο 93,4 και τους Λευτέρη Αρβανίτη και Αλεξάνδρα Χριστακάκη.


 
 
 

Στη λίστα θα συμπεριλαμβάνεται ότι έχει σκοπό να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση μέσα στο διάστημα του επόμενου τετράμηνου, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ αναφερόμενος στη συζήτηση για τον ΦΠΑ, είπε ότι σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για μια γενικευμένη αύξηση στα νησιά, όπως γινόταν με το μέηλ Χαρδούβελη, ενώ ούτως ή άλλως η κα Βαλαβάνη ήταν πολύ προσεκτική στη διατύπωση μιας προσωπικής της άποψης για την αύξηση στα λεγόμενα κοσμικά νησιά. 

Θεωρώ ότι είχαμε συνείδηση ότι η υπόθεση της διαπραγμάτευσης δεν τελειώνει άπαξ, έχει πολλές πράξεις, είπε ο υπουργός Εργασίας, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά τώρα συζητάμε στο έδαφος της εκτίμησης ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα απέτυχε. Αυτή ήταν η επιτυχία του πρωθυπουργού στην επταμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Με βάση αυτό, προχωράμε μέρα τη μέρα, είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων που επανέρχεται στη συζήτηση από τους εταίρους, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι βεβαίως «μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά όχι σε μια λογική ξεπουλήματός της». Μιλάμε για συμφωνίες που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, αλλά και άλλες παραμέτρους όπως τα εργασιακά. Η νέα κυβέρνηση έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από την προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα αυτό, τόνισε.

«Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει πάντα, είναι λογικό όμως να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων ιδίως στο δημοσιονομικό σκέλος, αφού μας έχουν δανείσει οι εταίροι. Σε καμία περίπτωση όμως δεν καθορίζουν οι εταίροι τον προσανατολισμό των μέτρων της νέας κυβέρνησης. Αυτό είναι δική μας ευθύνη, με βάση την εντολή που πήραμε», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για τον Γ.Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «μάλλον υπήρξε ένα πλεόνασμα επιείκειας σε μια περίοδο που θα έπρεπε να δοθεί ένα άλλο σήμα στην κοινωνία». Η βούληση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής παραμένει δεδομένη και δεν ανακόπτεται, τόνισε παρ' όλ'αυτά ο κ.Σκουρλέτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)