Ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε στους χρυσαυγίτες βουλευτές που φώναζαν κατά την διάρκεια της ομιλίας του ότι «ενέχεστε για δολοφονίες» κι ότι «οι «μαύρες» κραυγές δεν θα πνίξουν την φωνή της Δημοκρατίας» και τους προέτρεψε να καθίσουν κάτω και να πάνε «να πουλήσουν προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και στην στάση της κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό-φορολογικό, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι οι ψεύτικοι πίνακες και τα ψεύτικα παραδείγματα «αποσκοπούν να δώσουν τροφή στα κανάλια της διαπλοκής» που επί μήνες κατασκευάζουν μια ψευδή εικόνα. Ο Π. Σκουρλέτης υπενθύμισε στην αντιπολίτευση ότι η αξιοπιστία των ΜΜΕ είναι στο ναδίρ, «όπως κι η δική σας».

«Είστε νεοφιλελεύθεροι από την κορυφή ως τα νύχια»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ταυτίστηκε με ένα βαθιά ταξικό μέτρο, την δια νόμου μείωση του κατώτερου μισθού, και τώρα η αντιπολίτευση «έχει το θράσος να εμφανίζεστε ως δύναμη κοινωνικής ευαισθησίας». Ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε ότι «είστε νεοφιλελεύθεροί από την κορυφή ως τα νύχια» φέρνοντας το παράδειγμα του προέδρου της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κι αποκάλεσε τους μαθητές «πελάτες».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση ταυτίζεται με το ΔΝΤ και κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει την θέση της χώρας στην διαπραγμάτευση. Ο Π. Σκουρλέτης αναρωτήθηκε τι λέει η αντιπολίτευση για τον «κόφτη» και τι συμβουλεύει τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, ενόψει του Eurogroup παρατηρώντας ότι «για σας η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη».

«Διαπραγμάτευση είναι να ακυρώνεις ψηφισμένους νόμους για τον ΑΔΜΗΕ και την «μικρή» ΔΕΗ»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας επισήμανε ότι διαπραγμάτευση είναι «να ακυρώνεις ψηφισμένους νόμους για τον ΑΔΜΗΕ και την «μικρή» ΔΕΗ». Ακόμα, απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, ο Π. Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταψηφίσει τον ΤΑΡ, αλλά είχε ψηφίσει παρών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας επισήμανε ακόμα κι ότι κατάφερε να φέρει βελτίωση στην συμφωνία αυξάνοντας από 11 εκατ. ευρώ σε 32 εκατ. ευρώ την εταιρική ευθύνη, ενώ η εταιρεία θα πληρώσει για την διέλευση από δάση και δημόσια γη. «Ούτε αυτά τα λίγα δεν κάνατε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Σκουρλέτης.