to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 15.05.2014

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Κανείς δεν υπήρχε εκεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της χώρας μας

"Επέλεξε ο κ. Σαμαράς ο ελληνικός λαός να παρακαμφθεί" τονίζει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Κόκκινο 105,5.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «Ζ» ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

-          Βλέπουμε ότι και εδώ η επίσκεψη του κ. Μπαρόζο έχει γίνει κατόπιν θα λέγαμε εντολής της Γερμανίας. Ήρθε εδώ να απαιτήσει να μην υπάρχει καμία εναντίωση σ΄ αυτές τις αξιώσεις του Βερολίνου, και το πέτυχε, λέει…

Νομίζω ότι όλα τα γεγονότα εκείνων των ημερών έχουν μια αλληλουχία και κανείς αν θα πρέπει να βγάλει κάποια συμπεράσματα είναι πρώτα απ΄ όλα σχετικά με την πανηγυρική επιβεβαίωση της βασικής μας εκτίμησης ότι η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη ήταν ένα υπερόπλο. Εάν η χώρα μας έβγαινε, τότε αυτό θα ενεργοποιούσε ένα ντόμινο καταστροφικών επιπτώσεων στο σύνολο της ευρωπαϊκής και όχι μόνο οικονομίας.  Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αμερικανική πλευρά και από τους περισσότερους Ευρωπαίους. Ανεξαρτήτως αν υπήρχε το περίφημο σχέδιο για το Grexit, το οποίο χρησιμοποιούσαν, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, για να εκφοβίσουν τον ελληνικό λαό και να τον πιέσουν, αλλά προφανώς και μέσα στην εσωτερική κουβέντα που είχαν οι κυρίαρχοι κύκλοι τότε. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν υπήρχε πιθανότητα να ήταν το πιο ισχυρό ενδεχόμενο. Αυτό βγαίνει από παντού. Η πρώτη παρατήρηση είναι αυτή.

Η δεύτερη είναι. Όλο αυτό το παρασκήνιο τι δείχνει; Ότι κανείς δεν υπήρχε εκεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της χώρας, ότι άλλη ήταν η εικόνα του κ. Σαμαρά η οποίος παρουσιαζόταν στον ελληνικό λαό ως εχθρός του μνημονίου ενώ ταυτόχρονα ήταν πρόθυμος να παρακάμψει αυτό που τότε υπήρχε ως βασικό αίτημα στην ελληνική κοινωνία, να κριθεί μέσα από εκλογές και όχι μέσα από δημοψηφίσματα αμφισβητούμενα, ό,τι είχε γίνει μέχρι τότε. Επέλεξε ο κ. Σαμαράς ο ελληνικός λαός να παρακαμφθεί, να υπάρξει η μεταβατική περίοδος του Παπαδήμου, για να παραλάβει αυτός τη σκυτάλη να εφαρμόσει το μνημόνιο με τα γνωστά καταστροφικά ολέθρια αποτελέσματα τα οποία ζούμε μέχρι σήμερα.

-          Το ερώτημα που προκύπτει, εφ΄όσον είναι τόσο εκτεθειμένη αυτή η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μπορούν στη συνέχεια να κάνουν μια διαπραγμάτευση στη στιγμή που αποδεικνύεται ότι δεν έκαναν ούτε στοιχειώδεις…

Αυτό που λέτε είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι πολιτικά καμένοι όλως διόλου, 100%. Και γιατί ακριβώς ήταν οι πρωταγωνιστές αυτού του παρασκηνίου, το οποίο δείχνει πως είχαν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια τον ελληνικό λαό και αυτό που έχουμε πει όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι και τα δύο αυτά κόμματα τα γνώριζαν καλά, τα κρατούσαν από πολλές πλευρές και είχαν πια και οι ίδιοι εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη στρατηγική υποταγής. Με αυτή την έννοια, κανείς δεν μπορεί να περιμένει το οτιδήποτε πλέον από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και από τη Ν.Δ.

-          Θέλω όμως να σας πάω και στο θέμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του κ. Μπαρόζο ειδικότερα.. Τι σας προκύπτει μέσα από την ανακοίνωση που έχει βγάλει, ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η σταθερότητα… να μην υπάρχει αναταραχή οπουδήποτε στην Ευρώπη;

Μα αυτό ακριβώς που είπαμε. Είχαν ένα σχέδιο το οποίο, μέσα από τις διάφορες ισορροπίες εντός των κυρίαρχων δυνάμεων, επιλέχθηκε και είναι αυτό το σχέδιο της τρόικας, μέσα από συνεννοήσεις και ανάμεσα στον αμερικανικό παράγοντα. Προφανώς ο παράγοντας  λαός, εκλογές ήταν κάτι που δεν το ήθελαν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Άρα γι αυτό ενδιαφέρονταν. Για να βάλουν τους ανθρώπους τους και να εφαρμόσουν το δικό τους σχέδιο, να προχωρήσει το πείραμα. Με πειραματόζωο βέβαια τη χώρα μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)