to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 28.01.2022

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα, καιρός να πηγαίνει

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα και είναι καιρός “να πηγαίνει” και αυτό θα γίνει με την ψήφο του ελληνικού λαού», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ1, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.


Μερικά από όσα επισήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης:

​«Η πρόταση δυσπιστίας, δηλαδή η απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση, γίνεται για όλα αυτά που είπατε πριν. Για τους 23.000 νεκρούς από την πανδημία και την τραγική διαχείρισή της. Για το κύμα της ακρίβειας, το οποίο το παρακολουθεί η κυβέρνηση μη παίρνοντας κανένα ουσιαστικό μέτρο. Για το λεγόμενο επιτελικό κράτος που φάνηκε, δύο και τρεις φορές, ότι είναι αναποτελεσματικό και επικίνδυνο.

»Για την επικοινωνιακή παρωδία που βλέπουμε, όπου όλα εμφανίζονται, με τις πλάτες ενός μιντιακού συστήματος, τέλεια, αλλά στην πράξη υπάρχει μια πλήρης απογύμνωση ως προς τα καθημερινά προβλήματα. Για τη διαφθορά, για τις απευθείας αναθέσεις. Για το γεγονός ότι ένας υπουργός Επικρατείας μιλάει με τον κ. Φουρθιώτη για το πώς θα του κάνει διατάξεις να τον βοηθήσει. Δηλαδή “στημένη” νομοθέτηση, υπέρ ποιου; Του κ. Φουρθιώτη. Όλα αυτά, λοιπόν, μας έχουν οδηγήσει σε ένα σημείο όπου θεωρώ -και είναι πάνδημο αυτό, πέρα από ό,τι λένε ορισμένες δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα με τα αποτελέσματα της τελευταίας γελάνε και τα μάρμαρα της Βουλής- ότι δεν πάει παραπέρα αυτή η κατάσταση».

«Δεν καταλαβαίνω το ΚΙΝΑΛ, που αφενός μιλά υπέρ της πρότασης μομφής, δηλαδή να πέσει η κυβέρνηση, άρα να πάμε σε εκλογές και από την άλλη, να λέει ότι δεν θέλει εκλογές. Αυτή τη δισυπόστατη πολιτική προσέγγιση οφείλει να την εξηγήσει. Βλέπετε λοιπόν ότι τα πράγματα είναι συνολικά, έχουμε φτάσει σε μια οριακή κατάσταση, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

​«Να θυμίσω ότι στην περίπτωση της Μάνδρας είχαμε τις καταστροφές που είχαμε διότι επί δεκαετίες οι διορισμένοι νομάρχες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφήναν να χτίζονται σπίτια και επιχειρήσεις πάνω στα ρέματα. Οι πολιτευτές σας έφτιαξαν αυτές τις καταστάσεις, που οδήγησαν, μόλις η κλιματική κρίση έφτασε σε ένα άλλο επίπεδο, σ’ αυτά τα ακραία αποτελέσματα.Στο Μάτι ποιος άφησε να υπάρχει αυτός ο πολεοδομικός “τυφλοπόντικας”, αυτό το αδιέξοδο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι»;

​«Τις διαχρονικές αδυναμίες της Πολιτικής Προστασίας τις γνωρίζαμε και γι’ αυτό θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, την οποία εσείς δεν ακολουθήσατε, αλλά φτιάχνοντας μια επικοινωνιακή “φούσκα”, ένα καινούργιο υπουργείο, μας είπατε ότι όλα θα επιλυθούν. “Έσκασε” αυτό στις φωτιές της Εύβοιας, στη “Μήδεια”, τώρα, το καλοκαίρι στα βόρεια προάστια, που είδαμε να υπάρχουν φωτιές επί ώρες μέσα στα σπίτια και το μόνο που λέγατε ήταν “εκκενώστε τις περιοχές”. Ανικανότητα πλήρης. Ενώ τώρα έχουμε την εμπειρία. Είστε, λοιπόν, ψεύτες, η επικοινωνιακή καραμέλα σε σχέση με το Μάτι και τη Μάνδρα, έλιωσε, δεν μπορεί να σας καλύψει. Ούτε η προστασία που σας παρέχουν μια σειρά συστημικά μέσα. Είστε πλήρως απογυμνωμένοι απέναντι στην πραγματικότητα και έχετε αποτύχει».

​«Οι δήμοι έχουν ανάγκη από πόρους, προσωπικό και ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων. Και στα τρία αυτά επίπεδα η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα, παρά τις αρχικές εξαγγελίες της. Τα τελευταία χρήματα που πήραν οι δήμοι για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” που μέσα από τις προσκλήσεις του υπήρχε η δυνατότητα να αγοράσουν  συγκεκριμένα μηχανήματα. Αλλά και για τη στήριξη με προσωπικό, ήδη είχαμε ξεκινήσει με την καθαριότητα».

​«Υπήρχαν συγκεκριμένες προσκλήσεις και μάλιστα όχι για τους ημετέρους. Δεν θα βρείτε αυτοδιοικητικό σε όλη την Ελλάδα που να μη “πίνει νερό” στο όνομα του “ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ”, που ήταν ένα αντικειμενικό πρόγραμμα στήριξης των υποδομών του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Αυτά για τα ιστορία, αλλά είναι επίκαιρο το θέμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)