to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 09.10.2019

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Χωρίς στοιχεία η παραπομπή Παπαγγελόπουλου, το σκάνδαλο NOVARTIS χρειαζόταν πολιτική κάλυψη

Ακροβασίες σε πολλά θέματα της κυβερνητικής ατζέντας βλέπει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε σήμερα στον ρ/σ Real FM 97,8. Ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε τόσο την πρόταση Μητσοτάκη για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής όσο και το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.


Η σύσταση ειδικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη, η οποία ακροβατεί σε διάφορες καταστάσεις και βασίζεται, όχι σε στοιχεία, αλλά σε εκτιμήσεις, επεσήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ρ/Σ RealFM 97,8 και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

Επιλογή Μητσοτάκη η σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

«Όποιος παρακολούθησε την συζήτηση και τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, θα δει ότι πρόκειται, όχι για στοιχεία αλλά για εκτιμήσεις. “πιθανολογώ”, “πιστεύω”, “μάλλον ήθελε”. Αυτά νομίζω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα και απ’ ότι φάνηκε πρόκειται τελικά για μία επιλογή του κ. Μητσοτάκη η οποία, πραγματικά ακροβατεί ανάμεσα σε διάφορες καταστάσεις, γι’ αυτό και επέλεξε, χθες στη Βουλή, την σκηνική απουσία της κυβέρνησης από τα έδρανα». […] «Ήθελε από τη μία να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της δικής του παρουσίας, ως ένας μετριοπαθής πολιτικός ο οποίος δεν παραπέμπει - όπως ο ίδιος λέει -  τους πολιτικούς του αντιπάλους, ταυτόχρονα να ικανοποιήσει τις πιέσεις που δέχεται από τον κ. Σαμαρά, που προφανώς έχει κάνει σκοπό της ζωής του αυτή την υπόθεση, αλλά και να αφήσει, δια του κ. Παπαγγελόπουλου, όλο το σύστημα που στηρίζει αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση να δείχνει τον κ. Τσίπρα».

Το σκάνδαλο NOVARTIS χρειαζόταν πολιτική κάλυψη

«Όποιος έχει μία στοιχειώδη εμπειρία και γνώση του πώς λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει με την επιβεβαίωση, δια του ερωτήματος που κάνετε. Ότι δεν μπορεί από μόνο του το πράγμα να κινείται, χρειάζεται και μια πολιτική κάλυψη». […] «Κάναμε ότι  θεωρούσαμε σωστό για να βοηθήσουμε να υπάρξει πλήρης αποκάλυψη ευθυνών για όλους και σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία νομίζω ότι κάποιοι βγαίνουν καθαροί. Μιλώ γι’ αυτούς  που η υπόθεσή τους μπήκε στο αρχείο, που δεν βρέθηκαν στοιχεία».


Η πρότασή μας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι πάνω στο τραπέζι

«Στην αυριανή συνάντηση πηγαίνουμε με συγκεκριμένη πρόταση. Και είμαστε ο μόνος χώρος, αυτή τη στιγμή, που έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση νόμου. Σας θυμίζω ότι όταν ήμουν στο υπουργείο Εσωτερικών,  όταν συζητιόταν το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση υπήρχαν δύο επιπλέον διατάξεις. Η μία ήταν για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και η άλλη ήταν για τη συγκρότηση μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξέταζε τα θέματα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Αυτή ολοκλήρωσε το έργο της και κατέθεσε ένα πόρισμα με τρεις εκδοχές. Την μία εκδοχή την έχουμε ενστερνιστεί και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση νόμου που δίνει το δικαίωμα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, να συμμετάσχουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο οι Έλληνες του εξωτερικού σ’ αυτή τη διαδικασία». […] «Εκείνο που εκτιμούμε ότι μπορεί να προκύψει, είναι μία προσπάθεια, μέσα από την επίλυση αυτής της αναγκαιότητας, να γίνουν κινήσεις, να συνδεθούν ενδεχομένως με τον εκλογικό νόμο, που να έχουμε στην πράξη αλλοίωση της διάθεσης του ελληνικού λαού». […] «Μη μου πείτε ότι το ποια κυβέρνηση βγαίνει σε έναν τόπο δεν σχετίζεται με αυτούς που διαβιούν σε αυτόν. Αυτή είναι μία παράμετρος που δεν μπορούμε να τη βγάζουμε έξω από τη συζήτηση». […] «Μιλάμε για τους ανθρώπους που επί δεκαετίες ζουν στο εξωτερικό, φορολογούνται στο εξωτερικό και έχουν την περιουσία τους και ενδεχομένως κάθε δύο – τρία χρόνια, τον Δεκαπενταύγουστο, να έρχονται στο πανηγύρι του χωριού τους. Εμείς την πρότασή μας την έχουμε βάλει πάνω στο τραπέζι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)