to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 16.04.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Εθνική ευκαιρία η επίλυση του Μακεδονικού (βίντεο)

«Υπονομεύει την εθνική προσπάθεια η ΝΔ με δηλώσεις περί προδοσίας»


«Εθνική ευκαιρία» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης την επίλυση του Μακεδονικού, για την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας στα Βαλκάνια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας να αναβαθμιστεί ο ρόλος της χώρας στα Βαλκάνια, αποκαθιστώντας τις σχέσεις της με τη Fyrom, κάτι που θα μας προσδώσει κύρος. O υπουργός Εσωτερικών αναφέθηκε επίσης στην οικονομία, ενώ μίλησε για την προγραμματική θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την απλή αναλογική. 

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις Ζάεφ ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε προς την κορύφωση κρίσιμων διαπραγματεύσεων». »Είναι απολύτως εξηγήσιμο κάθε πλευρά να βάζει το σύνολο των απαιτήσεων της ή να δείχνει αν σκληραίνει ή όχι. Στο τέλος των συζητήσεων θα δουμε αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία», συμπλήρωσε.

Υπονομεύει την εθνική προσπάθεια η Ν.Δ. με δηλώσεις περί προδοσίας

«Αντιπαρέρχομαι την κατηγορία περί προδοσίας, από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδη. Είναι πάρα πολύ χοντρό», υπογράμμισε ο Π. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τη στάση τςη αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα,  συμπληρώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση συζητάει ένα κρίσιμο θέμα και μιλάς για προδοσία, το μόνο που κάνεις είναι να μιλάς θετικά για τον αντίπαλο και να υπονομεύεις την εθνική προσπάθεια».

«Λυπάμαι που φωνές σαν του κ. Γεωργιάδη γυρίζουν πίσω τη Ν.Δ., απομακρύνοντας την από την πάγια θέση της για σύνθετη ονομασία που κρατούσε τα τελευταία 10 χρόνια. Ο δρόμος που βαδίζουμε εμείς είναι ο ίδιος που κρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις πλην του κ. Σαμαρά» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι έχουν υποστηρίξει τη θέση τους με συνέπεια καθώς και ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «αυξημένη πλειοψηφία και ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση» στο θέμα αυτό.  «Ο κ. Καμμένος θα το απαντήσει εκείνος όταν θα έρθει της ψηφοφορίας στη Βουλή», είπε. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών «θα απαντήσει ο ίδιος αν θεωρεί ως προϋπόθεση συμμετοχής του στη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία τη στάση του απέναντι στο ζήτημα της Μακεδονίας».

Απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε τέλος, στην αδιαμφισβήτητη βελτίωση της οικονομίας στα μακροοικονομικά μεγέθη όπως την αύξηση εξαγωγών, την αύξηση άμεσων επενδύσεων, την υποκλιμάκωση της ανεργίας, τις εκτιμήσεις για βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, το ότι κινείται και πάλι η κτηματαγορά ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων. Διέψευσε τέλος ότι έχει τεθεί επίσημα η επίσπευση μείωσης του αφορολόγητου ενώ απέκλεισε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

"Μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή στην τοπική αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική" προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται να χωριζόμαστε σε Βόρειους και Νότιους για τα τοπικά ζητήματα. "Θα φέρουμε για ψήφιση την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019" εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή και αν χρειαστεί σε κάποιους δήμους θα πηγαίνουν στη δεύτερη μόνο για την εκλογή δημάρχου.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)