to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σκουρλέτης: Εντός του 2015 η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού - Κανένα νέο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει (βίντεο)

«Εντός του 2015 η πρώτη δόση της σταδιακής αύξησης του κατώτατου μισθού» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι δεν έχει λογική να υπάρξει κανένα νέο Μνημόνιο εξηγώντας ότι «ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από έναν άλλο δρόμο και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό και οι εταίροι.»


Ο Π. Σκουρλέτης ερωτώμενος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, για το χρονικό πλαίσιο των νέων μέτρων είπε ότι έρχονται άμεσα και θα αποδώσουν. Ο υπουργός τόνισε να μην δημιουργούνται λάθος εικόνες στον κόσμο, άλλο οι τροϊκανοί, άλλο το Brussel Group που δεν θα έχει κανένα πολιτικό ρόλο και εξουσία.

 

Ο γερμανικός παράγοντας θέλει να αξιολογήσει τη συμφωνία όπως τον συμφέρει, αλλά το δικό τους πρόγραμμα δεν πέτυχε πουθενά και κανείς δεν το αναγνωρίζει ως επιτυχημένο. Το σχέδιο είναι να καθυστερήσουμε για να «μας περάσουν τη θηλιά» να μας αναγκάσουν να συμβιβαστούμε με τους δικούς τους όρους και υπό τα ασφυκτικά όρια της οικονομικής δυσπραγίας.

"Ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Ευρώπης" εξήγησε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τον ελληνικό λαό από εδώ και πέρα.

Έθεσε το θέμα της αποκατάστασης του κατώτατου μισθού και παρ' όλη την αναταραχή που δημιούργησε αρχικά, δεν υπήρξαν κατ' ιδίαν αντιδράσεις. Ήμασταν η μόνη χώρα που έθεσε το ζήτημα να εγκαταλειφθούν οι πολιτικές λιτότητες και να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη. Ο κ. Σόιμπλε πρέπει να εξηγήσει γιατί η Γερμανία καθιέρωσε πρόσφατα τον κατώτατο μισθό. Στον κ. Άσμουσεν μάλιστα το είπα: Ότι εσείς το κάνατε, εμείς γιατί όχι.

Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε προϋπολογίσει κονδύλια για τη συνέχιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης. Αναφορικά με το δημοψήφισμα είπε ότι δεν υπάρχει στην ατζέντα, αυτή τη στιγμή.

Με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν είχαν ασχοληθεί με τις γερμανικές αποζημιώσεις γι' αυτό και η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών δεν το γνωρίζουν. Το συγκεκριμένο θέμα δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση. Η πολιτική διάσταση του θέματος αφορά το ότι, με τη διεκδίκηση αυτή δημιουργείται ένα κλίμα.

Δεν έχουμε την σχέση που είχαν οι προηγούμενοι με την τρόικα. Στόχος είναι να αποκατασταθεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Οι συζητήσεις δεν θα γίνουν στη βάση μνημονιακών μέτρων αλλά στη βάση συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνικών γνώσεων και εμπειρίας.

Η κυβέρνηση έχει ταράξει τα νερά. Σε κάθε περίπτωση θα οδηγηθούμε σε μια καλύτερη κατάσταση στο τέλος των διαπραγματεύσεων που θα έχει εξασφαλιστεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)