to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 25.01.2022

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Εν μέσω αλληλοκατηγοριών των υπευθύνων γίναμε μάρτυρες της πλήρους κατάρρευσης του επιτελικού κράτους

Δεν ήταν μια κακοκαιρία που αιφνιδίασε, ο κόσμος δικαιολογημένα οργίζεται γι’ αυτό το «καινούργιο ρεκόρ χάους και ασυνεννοησίας», χρειάζονται μόνιμοι και αποτελεσματικοί μηχανισμοί αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Alpha 98.9», στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.


Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της Αττικής Οδού και τις ευθύνες της αναδόχου εταιρείας, σημείωσε ότι καθώς έρχεται η ώρα της ανανέωσης της σύμβασης για τα διόδια, θα μπορούσε να γίνει διαγωνισμός και να τα πάρουν  τα ασφαλιστικά ταμεία για να έχουν έναν μόνιμο πόρο και τα αντίτιμο να επιστρέφει στην κοινωνία.

Και συνέχισε: «Ο κόσμος δικαιολογημένα διακατέχεται από οργή, διότι αυτό που είδαμε, ειλικρινά καταγράφει ένα καινούργιο ρεκόρ χάους και ασυνεννοησίας. Η Πολιτική Προστασία, που παρουσιάστηκε με διθυράμβους όταν συγκροτήθηκε, αποδείχθηκε τελικά ανίκανη. Ο Περιφερειάρχης τα ρίχνει στην κυβέρνηση, η κυβέρνηση στους δήμους και ο κ. Μητσοτάκης σε όλους. Αυτό είναι το απόλυτο χάος».

«Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν οι υπηρεσίες λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο, όπως στην Αττική, στην Φλώρινα, στο Καρπενήσι, στη Δυτική Μακεδονία, που κάθε χρόνο βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις, αλλά οι άνθρωποι έχουν μάθει και ζουν, ανοίγουν τους δρόμους με μέσα λιγότερο ακριβά και λιγότερο διαθέσιμα» επεσήμανε.

Για να συμπληρώσει: «Έγιναν τα λάθη που έγιναν με ευθύνη της Αττική Οδού και προσέξτε, θα έρθουν μεθαύριο να μας ζητήσουν να αυξηθούν τα διόδια ενός έργου που έχει ήδη αποσβεστεί και το γνωρίζουμε όλοι, γιατί είναι τώρα η ώρα της ανανέωσης της σύμβασης. Εγώ θα έλεγα, λοιπόν, να κάνουμε διαγωνισμό και να δώσουμε στα ασφαλιστικά ταμεία τα διόδια, να έχουν ένα μόνιμο πόρο και να ξαναγυρνάει αυτό το αντίτιμο σε όλους εμάς τους ασφαλισμένους».

«Το θέμα είναι να αποκτήσουμε μόνιμους, σταθερούς μηχανισμούς αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων και να μην “ανακαλύπτουμε κάθε φορά την Αμερική”, έκπληκτοι. Ήταν ανάγκη να ληφθεί η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία αφού ήδη ξεκινήσει η κακοκαιρία, όταν το ξέραμε 4-5 μέρες πριν»; είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρότεινε: «Θα συμφωνήσουμε ότι όλοι αυτοί που δουλεύουν ως courier και ως delivery θα πρέπει να εισαχθούν σε ένα καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών; Ότι κινδυνεύει η ζωή τους με τη βροχή και το χιόνι; Που πατάει στην απόφαση του 2019 που είχε πάρει η δική μας κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά θέσπισε μέσα ατομικής προστασίας, τους κατέγραψε τα μηχανάκια ώστε να είναι ασφαλισμένα, υποχρέωσε τους εργοδότες να τους δίνουν παραπάνω μισθό εάν είναι δικό τους το μηχανάκι με το οποίο κινούνται, ώστε να το συντηρούν. Αυτή τη στιγμή έχει ωριμάσει, έχουμε καταθέσει δύο φορές μια τέτοια πρόταση τα τελευταία δυόμισι χρόνια, να υπαχθούν στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές».

Για να καταλήξει: «Δεν ήταν μία κακοκαιρία η οποία αιφνιδίασε. Έχω μπροστά μου απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 11 Ιανουαρίου, όπου ο κ. Πατούλης ζητάει με απευθείας ανάθεση -και εγκρίνεται- μισό εκατομμύριο ευρώ για να πάρει μηχανήματα, χωρίς διαγωνισμό, μέσα από απευθείας συνεννοήσεις. Τα λεγόμενα “θηρία”, αυτά με τα οποία τον είδαμε να φωτογραφίζεται. Που είναι το αλάτι; Που ήταν τα εκχιονιστικά»;

«Δεν μπορεί να παίρνεις απόφαση στις 11 του μηνός, απλά και μόνο για να κλείσεις μια “δουλίτσα”. Είναι τεράστιες οι ευθύνες. Ανατρέξτε στις 11/1 να δείτε και την αιτιολόγηση της απευθείας ανάθεσης, ότι θα είναι μεγάλο το πρόβλημα, ότι θα κινδυνέψει κόσμος στην Αττική Οδό. Τι γίνεται με την Αττική Οδό;  Η Αττική Οδός έβγαλε ανακοίνωση και κατηγορεί την Τροχαία.  Η Τροχαία την Αττική Οδό. Που είναι η επιτελική αρχή, η Πολιτική Προστασία που προΐσταται; Γι’ αυτό συγκροτήθηκε η Πολιτική Προστασία, για να λέει κάτι και να γίνεται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)