to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:29 | 16.12.2021

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: «Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε» - Άστοχη η φράση Κουρουμπλή

Για άστοχη φράση του Κουρουμπλή μέσα από φόρτιση έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης - «Όχι σε φθηνούς αντιπερισπασμούς», τόνισε ο Ν. Φίλης


Αποστάσεις από τη φράση του Παναγιώτη Κουρουμπλή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βουλή πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για άστοχη φράση μέσα από φόρτιση και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας.
 

«Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες, ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις που μπορεί να είναι άστοχες και παρεξηγήσιμες» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:

«Ο χώρος μας αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας Πολίτη (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση και να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε, συνεχίστε, ο κόσμος κρίνει».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ και αναφερόμενος στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, είχε αναφέρει ότι «δολοφόνησαν» τους ανθρώπους.

Σε σύντομη παρέμβασή του, ο Νίκος Φίλης κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και μετά το ζήτημα που προέκυψε από την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Π. Κουρουμπλή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν κερδοσκοπούμε εμείς με τους θανάτους από την πανδημία. Δεν θα επαναλάβουμε αυτό που έκανε η ΝΔ με το Μάτι. Θέτουμε όμως το πολιτικό ζήτημα. Είναι υπεύθυνη η Νέα Δημοκρατία, με την πολιτική της, με τη διάλυση του ΕΣΥ και την κατάσταση των ΜΕΘ, για τα θύματα που ανακοινώνονται καθημερινά».

«Εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση που αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τον θάνατο 20.000 ανθρώπων. Ως βουλευτής την προηγούμενη περίοδο εδώ είχα ακούσει βουλευτές της ΝΔ να με αποκαλούν προδότη και να ζητούν την παραδειγματική μου τιμωρία επειδή ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν θεωρώ μία σου και μία μου. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης πέρυσι τον Φεβρουάριο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν έχει δικαίωμα η ΝΔ να κατηγορεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα. Όχι φθηνούς αντιπερισπασμούς. Είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για τη μελέτη Τσιόδρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.

Μομφή κατά του Π. Κουρουμπλή απέδωσε η Ολομέλεια

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά αποδόθηκε, μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για τη φράση που απηύθυνε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, "δολοφονήσατε ανθρώπους". Η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)