to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σκουρλέτης: Διαπραγματεύονται... το γάλα και το ψωμί του κόσμου (βίντεο)

Για ακόμη μια φορά είναι σε εξέλιξη «μια επαναλαμβανόμενη σκηνή του σήριαλ των διαπραγματεύσεων» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης στον ΑΝΤ1 και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση, αντίθετα η κυβέρνηση ακολουθεί απαρέγκλιτα την «τακτική υποταγής» απέναντι στην τρόικα.


«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια καραμέλα που έλιωσε πριν την γευτούμε» τόνισε και συνέχισε ότι η κυβέρνηση όχι απλά αποδέχεται το πρόγραμμα, αλλά «το εφαρμόζει με ακραίο τρόπο», καθώς συζητά για ομαδικές απολύσεις, μείωση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και άρα η μεγέθυνση του δημοσιονομικού κενού.

«Αποκλείεται να εξασφαλίζονται 9 δισ. ετησίως» που χρειάζονται για την αποπληρωμή του χρέους και «αυτό πρέπει να το πει, η κυβέρνηση, ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό» άλλωστε ο πραγματικός στόχος είναι το χρέος να παραμένει, ώστε η Ελλάδα πειθαναγκασμένη στην «υιοθέτηση διαρθρωτικών αλλαγών απορρύθμισης» που οδηγούν στην περαιτέρω εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας.

Αντίθετα, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει «το Μνημόνιο, στον κάλαθο των αχρήστων» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης , ενώ εξήγησε ότι μια διαπραγμάτευση με την τρόικα θα σήμαινε και αποδοχή του Μνημονίου, για να συμπληρώσει μετά, ότι οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των δανειστών.

Η τρόικα, όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά «τραβάει το αυτί» όταν το πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται σωστά, ενώ ο Π. Σκουρλέτης, εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις, που αυτή τη στιγμή, αφορούν «το γάλα και το ψωμί του κόσμου, τα φάρμακα και το λάδι»!!!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)