to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 04.05.2015

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης (βίντεο)

Ο υπουργός εργασίας τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, παρά τις πιέσεις εταίρων και δανειστών», συμπληρώνοντας ότι η ευθύνη για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανήκει ξεκάθαρα στην άλλη πλευρά


Μιλώντας στο "Μega" ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, παρά τις πιέσεις εταίρων και δανειστών», συμπληρώνοντας ότι η ευθύνη για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανήκει ξεκάθαρα στην άλλη πλευρά.

 

Επίσης, ανέφερε ότι «και μέσα στο 2015 πιστεύω ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ» επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει ένας διαφορετικός φόρος για την ακίνητη περιουσία ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Παράλληλα, τόνισε πως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εφαρμοστεί και προανήγγειλε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.

Για τα εργασιακά, ο Π. Σκουρλέτης προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί νομοθετήματα που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και άφησε αιχμές για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Στα εργασιακά φαίνεται πιο άκαμπτη η πλευρά του ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε πως το επίσημο ποσοστό της ανεργίας αγγίζει το 25% με το ανεπίσημο να είναι ακόμη μεγαλύτερο διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι καταγράφεται μια τάση μείωσης.

 

«Αν τα οικονομικά μεγέθη είναι αυτά που γράφονται η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των συντάξεων από το 2012 δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αυτή η συζήτηση έχει εξαντλήσει τα όρια της. Δεν είναι πλέον θέμα τεχνικών κλιμακίων. Από ‘δω και πέρα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας. «Μάς ζητουν να παραμείνουν ως έχουν όλα όσα επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό τα τελευταία 5 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «πρέπει να πάμε στην διαπραγμάτευση για την τελική συμφωνία βάζοντας και επισήμως στο τραπέζι το θέμα του χρέους, αλλά θα πρέπει να γίνουν τώρα κάποια βήματα για να αντιμετωπιστεί το θέμα της ρευστότητας»

Μίλησε για προσπάθεια ταπείνωσης της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να φανεί στον κόσμο ότι δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά όπως είπε, «δεν θα το πετύχουν». Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει εντός του Μάιου τις δόσεις στο ΔΝΤ ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανέφερε πως τα μέτρα που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα μισά από αυτά «πρέπει να πεταχτούν στην θάλασσα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)