to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 28.12.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: «Δεν δίστασε να αδειάσει τον Σταύρο Δήμα ο κ. Σαμαράς»

Την εικόνα ενός φοβισμένου ανθρώπου έδωσε ο πρωθυπουργός στη χτεσινή συνέντευξή του, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα οι χρυσαυγίτες βουλευτές, εκτός αν υπάρχει κάποια συμφωνία μυστική με τους έγκλειστους της ΧΑ.


 

"Δεν είπε καινούρια πράγματα, μονότονα επαναλαμβάνεται, έχει μια ικανότητα αυτοαναφορικότητας ο κ. Σαμαράς. Ήταν η εικόνα ενός φοβισμένου ανθρώπου, που δεν έχει την αυτοπεποίθηση μπροστά στη μάχη των εκλογών που έρχεται κι επανέλαβε με το γνωστό στυλ Σαμαρά την γνωστή τακτική του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ", σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

Για την αναφορά του Α. Σαμαρά στη ΧΑ, είπε: "Κανείς δεν περίμενε να κάνει αναφορά στην ψήφο των βουλευτών της Χα. Άδειασε ουσιαστικά τον υποψήφιο για την προεδρία τον κ. Δήμα κι ήρθε σε αντίθεση με πολλά στελέχη του που είχαν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν μαζί με τη ΧΑ. Κι αυτός έκανε το αντίθετο, το αξιοποίησε να τους τρομάξει .

Δεν νομίζω , με βάση όσα έχουν έρθει στη φως , ότι θα κόψει φέτα από τους χρυσαυγίτες βουλευτές. Δεν εκτιμώ ότι θα έχουμε τέτοια έκπληξη, εκτός αν υπάρχει κάποια άλλου είδους συμφωνία με τους έγκλειστους της ΧΑ, που δεν είμαστε σε θέση να την γνωρίζουμε"
 

Ο Π. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι θα υπάρχει μια διαφορά από την προηγούμενη ψηφοφορία, "ακόμη και για λόγους τακτικής υπάρχουν κάποιες εφεδρείες, αλλά οι 180 δεν βγαίνουν".

Εξάλου, αναφερόμενος στο τι θα σημάνει για το πολιτικό σκηνικό το νέο κόμμα που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: "Η πολιτική θρασύτητα εκ μέρους του κ. Παπανδρέου να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού μέσω ενός νέου κόμματος, σε τόσο μικρό διάστημα μετά τη δική του πρωθυπουργία, και μετά από όσα έχουν συμβεί στο τόπο, υποτιμά πρώτα πρώτα τον ίδιο το κόσμο. Είναι ο άνθρωπος που άνοιξε τη πόρτα στο ΔΝΤ και την τρόικα, έχει τις πρώτες κατά σειράν ευθύνες και δεν έπαψε να στηρίζει αυτή την πολιτική, ψήφισε ως βουλευτής όλες τις εφαρμογές και τους νόμους. Οι φήμες ότι θα μιλάει στο μανιφέστο κατά των τραπεζών και διάφορα τέτοια, προκαλεί. Οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν μέσα από την εμφάνιση αυτού του κόμματος, κυρίως θα θέσει θέμα επιβίωσης του εναπομείνοντος ΠΑΣΟΚ".

Τέλος, μιλώντας για την διεθνή προέκταση μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ιστορική βαρύτητα και υπογράμμισε: "Για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο θα υπάρξει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία θα κληθεί σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και αρκετά εχθρικές προς αυτή κυβερνήσεις, να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα ενός ολόκληρου λαού. Συμμάχους ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει μέσα στο κόσμο της εργασίας στην Ευρώπη"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)