to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:08 | 26.06.2015

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Αυτό που ζητούν οι δανειστές ισοδυναμεί με αυτοκτονία ενός λαού (βίντεο)

"Κάθε φορά που πάει να βρεθεί μία λύση, έρχονται και σου λένε φέρε και μερικούς συνταξιούχους ακόμη να τους εκτελέσουμε", είπε ο υπουργός Εργασίας.


Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", υποστήριξε ότι οι πιστωτές "λειτουργούν με μία λογική προληπτικών αντιποίνων", έκανε λόγο για "σκόπιμη πολιτική προσέγγιση από την πλειοψηφία των δανειστών" και υποστήριξε ότι "αυτό που ζητούν ισοδυναμεί με αυτοκτονία ενός λαού".

"Κάθε φορά που πάει να βρεθεί μία λύση, έρχονται και σου λένε φέρε και μερικούς συνταξιούχους ακόμη να τους εκτελέσουμε", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με βάση το σημερινό σκηνικό, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι είναι πάρα πολύ μικρές οι πιθανότητες για συμφωνία, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης, με κάποιες, ωστόσο, προϋποθέσεις, όπως σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε ότι εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι τα τέλη του μήνα, δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ. "Εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Είναι πολύ πιθανό. Από εκεί και πέρα μπαίνει σε κατάσταση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων η χώρα. Δεν ταυτίζεται αυτό με πιστωτικό γεγονός", δήλωσε.

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών αν οι δανειστές επιμείνουν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Aν τεθούν διλήμματα έξω από τα όρια της δημοκρατικής εντολής που έχουμε πάρει θα προσφύγουμε και πάλι στο λαό".

Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως εξήγησε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε εκλογές με την εξής θέση:

"Εμείς τέσσερις μήνες μιας σκληρής, επώδυνης διαπραγμάτευσης φτάσαμε τα πράγματα ως εδώ. Θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, άρα δώστε μας την εντολή να επιχειρήσουμε για μια ακόμη φορά, με μια νωπή, ισχυρότερη λαϊκή εντολή να πάμε για τελευταία φορά να καταθέσουμε τις προτάσεις μας αλλιώς όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.

Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο αντί εκλογών να υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση, π.χ. με άλλο πρωθυπουργό. "Αυτό θα ήταν ταφόπλακα στη δημοκρατία. Τέτοιες λύσεις που ουσιαστικά ακυρώνουν, βάζουν στην άκρη τη δημοκρατική εντολή των πρόσφατων εκλογών ισοδυναμούν με ταφόπλακα στη δημοκρατία. Δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό το πράγμα σε καμία περίπτωση. Και κυρίως δεν μπορεί να το αποδεχθεί ο ελληνικός λαός", ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και τις πληροφορίες ότι αναζητούνται 150 εκατ. ευρώ για την πληρωμή τους, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως δεν ισχύουν και τόνισε πως "όλα είναι τακτοποιημένα".

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)