to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:22 | 29.06.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Αστείο προπέτασμα καπνού η επίθεση στην Αυγή, την ώρα που βγαίνουν στη φόρα τα σκανδαλώδη δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

«Αστείο προπέτασμα καπνού» για να καλύψει για λίγα εικοσιτετράωρα μια συζήτηση που θα πάει σε βάθος χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος κα Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης όσα λέγονται για το δάνειο της Αυγής, «τη στιγμή που η συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή έχει βγάλει στη φόρα, τα σκανδαλώδη δάνεια που δινόντουσαν από τους φίλους τραπεζίτες προς τα κόμματα της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καθώς και τα σκανδαλωδώς χορηγηθέντα δάνεια προς τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.»


Ο Π. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι πρόκειται για «μπαρούφες» «να εγκαλείται μια εφημερίδα, η οποία έχει πάρει ένα δάνειο ύψους 1.200.000 και το έχει κατεβάσει νοικοκυρεμένα στις 900.000, επειδή σε μία δημόσια πρόσκληση σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βρέθηκε μια εταιρεία που αγόρασε μετοχές 49.000 ευρώ».

H Ν.Δ. δεν μπορεί να μιλά για αξιοκρατία και ηθικό πλεονέκτημα

Ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ κατέκρινε τη Ν.Δ. και την τρόπο διακυβέρνησης που ακολούθησε τα χρόνια που ήταν στην εξουσία υποστηρίζοντας ότι: «Δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλάει για αξιοκρατία και ηθικό πλεονέκτημα καθώς το πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έβαλε 9.500 υπαλλήλους στη ΔΕΗ που έγιναν 11.500 μέσα στην τριετία».

Υπενθύμισε ότι σε επίπεδο συμβούλων των υπουργών, είχαν διπλάσιο αριθμό από αυτή την κυβέρνηση που μείωσε τις αμοιβές τους. «Δεν μπορούν να μιλούν για ηθικό πλεονέκτημα όταν στελέχη τους έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό, οι οποίες διερευνούνται από τη δικαιοσύνη».

Επιπλέον, μιλώντας για το οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση τόνισε:«Δεν διεκδικούμε την πατρότητα, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε», τη στιγμή μάλιστα που «δεν υπήρχε άλλη επιλογή να μας εγγυάται ότι δεν θα βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις». Σημείωσε επίσης ότι «αν υιοθετήσεις την πατρότητα ενός προγράμματος σημαίνει ότι δεν θέλεις να το αλλάξεις».

Τα ακραία μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 6 χρόνια έχουν στερέψει τις αντοχές του κόσμου παραδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος ωστόσο υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. είχε δεσμεύσει τη χώρα για 4,5% πρωτογενή πλεονάσματα και είναι αρακτηριστικό της αναξιοπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη το γεγονός ότι μιλά σήμερα ότι για 2,5%. Αντίθετα η κυβέρνηση μέσω της διαπραγμάτευσης πέτυχε μικρότερα πρωτογενή πλεόνασμα ως το 2018 ενώ άνοιξε η συζήτηση για το χρέος.

Αποκατάσταση του δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας της Ε.Ε.

Ο Π. Σκουρλέτης άσκησε έντονη κριτική στο μοντέλο της διαρκούς λιτότητας, του περιορισμού του κοινωνικού κράτους, της έλλειψης δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας, που εφαρμόζει η Ε.Ε., καθιστώντας λιγότερο ελκυστικό το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης στους πολίτες.

«Αν δεν αποκαταστήσουμε έναν δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας στη λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη δεν θα κλαίμε πάνω από τους Άγγλους που μας χαιρέτισαν αλλά συνολικά πάνω από την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης που θα αποδομείται διαρκώς» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για το που θα πάνε τα πράγματα σχετίζεται με τις αναζητήσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο υποστήριξε την απλή και άδολη αναλογική με ένα κατώφλι εισόδου 2.5% ή 3% χωρίς κανένα μπόνους. Ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε ότι η απλή αναλογική φέρνει το κάθε κόμμα προ των ευθυνών του καθώς με την προοπτική της διακυβέρνησης που θα είναι εφικτή για όλους μένουν στην άκρη οι ανεύθυνες προσεγγίσεις στα ζητήματα της χώρας.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)