to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 21.05.2019

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Απολύτως ρεαλιστικό ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτο κόμμα (βίντεο)

Στη βάση της ιδιαίτερης σημασίας που έχουν αυτές οι Ευρωεκλογές για τη διαμόρφωση του πολιτικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν και οι εθνικές εκλογές, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Αθήνας, Πάνος Σκουρλέτης, εκτίμησε ότι η ψήφος των πολιτών θα ερμηνευτεί και ως έκφραση εμπιστοσύνης, ή μη, στα θετικά για την κοινωνία μέτρα που δρομολογεί, ψήφισε και υλοποιεί η Κυβέρνηση


Στη διαδικτυακή συνέντευξή  του στο Newsit.gr και στους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο και Ελένη Καλογεροπούλου, ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι εάν συνεχιστεί η θετική για τον ΣΥΡΙΖΑ μεταστροφή του κλίματος που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, «είναι απολύτως ρεαλιστικό ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει τελικά πρώτο κόμμα».

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ
«Αυτό το οποίο βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο υπέρ μας κλίμα, το οποίο αποτυπώνεται και στις δημόσιες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και σε αυτές τις μικρότερες συγκεντρώσεις που δεν τις βλέπετε εσείς, αλλά τις βλέπουμε όλοι οι υπόλοιποι,  όπου έχουν μία πολλαπλάσια συμμετοχή κόσμου. Και σε αυτές μετρά κυρίως η ψυχολογία του κόσμου. Υπάρχει μία συσπείρωση η οποία δεν αφορά μόνο το οργανωμένο κομμάτι, μια λαϊκή  συσπείρωση που μας προδιαθέτει ότι τα πράγματα θα πάνε καλά».

Κέρδος για τον ΣΥΡΙΖΑ η αντιπαράθεση επί των πραγματικών ζητημάτων
«Στα “σημεία” έχει κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες δέκα μέρες, διότι κατόρθωσε να μεταφέρει τον άξονα της αντιπαράθεσης σε πραγματικά ζητήματα που αφορούν τους πολλούς, που αφορούν την καθημερινότητά τους. Εκεί λοιπόν που είχαμε μία αντιπαράθεση γύρω από την προσωπική ζωή του καθενός και για άλλα ζητήματα τα οποία και οι ίδιοι οι πολίτες αξιολογούν ως δευτερεύοντα, τώρα συζητάμε για την επόμενη μέρα από τα μνημόνια και για τα μέτρα που παίρνονται και αλλάζουν τη ζωή μας. Άρα, ισχύει αυτό το οποίο ακούστηκε από τα χείλη του Πρωθυπουργού στον Πειραιά, ότι πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά θα γράφει ψήφος εμπιστοσύνης στις 120 δόσεις, στη 13η σύνταξη, στην επιδότηση του ενοικίου. Σε όλα αυτά τα μέτρα τα οποία, προσέξτε αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία,  είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το 1974, που μέτρα τα οποία ανακουφίζουν κόσμο δεν παίρνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ελλείμματα. Είναι η πρώτη φορά και είναι μια τομή για τα οικονομικά δεδομένα». 

Θετική κοινωνική μεροληψία για αυτούς που το έχουν ανάγκη
«Εδώ δεν είμαστε για να λέμε πράγματα και να δημιουργούμε εντυπώσεις,  αλλά για να κάνουμε σταθερά βήματα που θα μας απομακρύνουν από τις συνθήκες της λιτότητας. Μιας λιτότητας που τις συνέπειές της υπέστη η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Ειλικρινά, είναι το λιγότερο λυπηρό, αλλά και αποκαλυπτικό της λογικής της Νέας Δημοκρατίας, όταν απαξιωτικά αναφέρεται σε αυτά τα μέτρα και μιλάει για επιδόματα, για “φιλοδωρήματα”. Δεν είναι έτσι. Είναι μία άλλη οπτική για τα πράγματα. Είναι η κοινωνική μεροληψία, η θετική κοινωνική μεροληψία για αυτούς που το έχουν ανάγκη.  Όταν ήρθε η συζήτηση σε αυτά τα θέματα εκεί πλέον αποκαλύφθηκε ο βασικός πυρήνας, η βασική λογική του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Καμία δέσμευση για την 13η σύνταξη. Ο κ. Μητσοτάκης το είπε, “εγώ δεν δεσμεύομαι”».

Στην οικονομία υπερβαίνουμε μόνιμες παθογένειες
«Έχει ξαναβγεί η χώρα, από το 2010, 3,5 φορές στις αγορές με τόσο χαμηλά επιτόκια; Έχουν υπάρξει ξανά απανωτά εξάμηνα όπου αυξάνονται οι εξαγωγές της; Και λέω για τις εξαγωγές διότι οι εξαγωγές κρίνουν την ικανότητα να μπορείς να σταθείς ως οικονομία στο διεθνές στερέωμα. Είναι ο ανταγωνισμός εκεί. Εδώ, λοιπόν, έχουμε φαινόμενα τα οποία υπερβαίνουν μονιμότερες παθογένειες της χώρας μας».

Ανατριχιαστική η άποψη της Νέας Δημοκρατίας ότι η κοινωνική ανισότητα είναι στη ανθρώπινη φύση
«Η λογική που βλέπει την δημόσια υγεία ως εμπόρευμα παραπέμπει σε αυτό που είχε πει ο κ. Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - που κατά τη γνώμη μου πραγματικά είναι και αποκαλυπτικό και ανατριχιαστικό - ότι η κοινωνική ανισότητα είναι στη φύση του ανθρώπου. Εδώ είναι οι δύο κόσμοι. Εδώ είναι οι δύο διαφορετικές αντιλήψεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)