to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:30 | 16.10.2019

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης από Ν. Ιωνία: Τώρα ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα

Συζήτηση για όσα έγιναν, γίνονται και πρόκειται να γίνουν με νέους και παλιούς συντρόφους από τις οργανώσεις της Βόρειας Αθήνας, στη Νέα Ιωνία. είχε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.


Συζήτηση για όσα έγιναν, γίνονται και πρόκειται να γίνουν με νέους και παλιούς συντρόφους από τις οργανώσεις της Βόρειας Αθήνας, στη Νέα Ιωνία, είχε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Συζητήθηκε «για το άνοιγμα, τη γείωση του κόμματός μας με τα συνδικάτα, τους μαζικούς χώρους, τα επιστημονικά σωματεία, για να χαράξουμε τον νέο δρόμο. Αποτιμούμε την πορεία μας, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια και την τομή, για ένα μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό, αριστερό κόμμα της εποχής μας.

Από το 2010 και έπειτα, ένα κόμμα μικρών ποσοστών μεγάλωσε και κέρδισε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις γιατί διέθετε τα αναλυτικά εργαλεία, τα κινηματικά αντανακλαστικά, την αντίληψη των συμμαχιών, ώστε να συνδέσει τις παθογένειες της κρίσης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου με όσα γίνονταν στην Ευρώπη και να εκφράσει με τις προτάσεις του την μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων. Πάνω σε αυτό πρέπει να συζητήσουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Σταθήκαμε κινηματικοί, αλληλέγγυοι, ενωτικοί και όταν ήρθε η ώρα είπαμε ότι εμείς είμαστε η Αριστερά που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Τώρα ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα, που θα το κάνουμε όλοι μαζί. Διαμορφώνοντας την πρόταση που θα αγγίξει και πάλι την πλειοψηφία της κοινωνίας στη νέα πολιτική φάση. Που θα σταθεί επάξια απέναντι στη δεξιά, παρωχημένη πρόταση ή όποια στο παρελθόν εγγυήθηκε μόνο την κοινωνική οπισθοδρόμηση και την οικονομική καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του λαού μας» τονίζει ο Π. Σκουρλέτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)