to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:49 | 18.01.2017

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Αναζητείται συνολική, δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημα της εργασιακής ομηρείας στους ΟΤΑ

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με την ΠΟΕ – ΟΤΑ


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), Νίκο Τράκα και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

 

Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα της απασχόλησης των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της σύναψης νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του Σχεδίου Νόμου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο αυτό το χρονικό διάστημα.

 

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η απασχόληση και η πληρωμή των εργαζομένων με συμβάσεις που παρατάθηκαν αυτοδίκαια μέχρι το τέλος του 2017.

 

Παράλληλα, το υπουργείο, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα αλλά και στο ενωσιακό και εθνικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων από την καταχρηστική εφαρμογή του καθεστώτος εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αναζητά συνολική, δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημα της εργασιακής ομηρείας που συνειδητά επέβαλαν στους εργαζόμενους αυτούς οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Αναφορικά με το θέμα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου στην Επιτροπή που θα αναλάβει τις συζητήσεις για την κατάρτιση νέας σύμβασης.

 

Τέλος, τα συνδικαλιστικά στελέχη ενημερώθηκαν ότι δέσμευση του υπουργείου είναι η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου και ότι, σε κάθε περίπτωση, πριν από την κατάθεση θα υπάρξει ενημέρωση της Ομοσπονδίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)