to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Π. Σάντσεθ: El Pais και Χρηματιστήριο θέλανε να «ανεβάσουμε» Ραχόι και να τα «σπάσουμε» με Podemos

Ο χρηματοοικονομικός τομέας και η El Pais εργάστηκαν για να μην υπάρξει συμφωνία με την Αριστερά και να μην μπορέσω να ηγηθώ μιας εναλλακτικής λύσης, κατήγγειλε ο πρώην γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ.


«Ο χρηματοοικονομικός τομέας εργάστηκε για να μην υπάρξει συμφωνία με την Αριστερά και να μην μπορέσω να ηγηθώ μιας εναλλακτικής λύσης», κατήγγειλε ο πρώην γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ, υποστηρίζοντας ότι ο επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, της ισπανικής Telefonica, «ο Αλέρτα και άλλοι επιχειρηματίες εργάστηκαν για να έχουμε μια συντηρητική κυβέρνηση στην χώρα».

«Δεν συναντήθηκα με τον [ιδιοκτήτη του ομίλου της El Pais] Θεμπριάν, αλλά με ανταποκριτές της El Pais που μου είπαν ξεκάθαρα ότι «ή Ραχόι ή η εκδοτική γραμμή της El Pais δεν θα βοηθούσαν για να υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση που να ηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα».

«Υπήρξαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης που μου είπαν ότι έκλεινα συμφωνία με το Podemos θα μου ασκούσαν κριτική. Η El Pais ήταν ένα από αυτά. Μια εξήγηση του λόγου γιατί η εκδοτική γραμμή [της εφημερίδας] ήταν τόσο καταχρηστικά και προσβλητικά προσωπικά εναντίον μου ήταν γιατί μπορούσε να υπάρξει μια κατανόηση ανάμεσα στις δύο αριστερές [δυνάμεις]», συμπλήρωσε ο πρώην γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Ήταν δύσκολο, αλλά μας το έκαναν ακόμη δυσκολότερο», τόνισε ο Σάντσεθ αναφερόμενος στα μέσα ενημέρωσης που έβλεπαν μόνο δύο εναλλακτικές λύσεις, «μια κυβέρνηση Ραχόι ή τρίτες εκλογές».

Ο μεγαλύτερος ισπανόφωνος όμιλος μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, που ελέγχει μεταξύ άλλων την «φιλοσοσιαλιστική» El Pais, απειλούσε και πίεζε τον πρώην γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ να διευκολύνει το σχηματισμό της δεξιάς κυβέρνησης Ραχόι και να κηρύξει έναν αμείλικτο πόλεμο εναντίον του Podemos και της Αριστεράς, σύμφωνα με συνέντευξη του ίδιου του Σάντσεθ στην εκπομπή του Χορδί Έβολε «Salvados» του τηλεοπτικού καναλιού LaSexta αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ο Σάντσεθ παραδέχθηκε ότι «έκανα λάθος να χαρακτηρίσω το Podemos λαϊκιστικό», και ότι «το Σοσιαλιστικό Κόμμα πρέπει να δουλέψει στενά με το Podemos» και ότι «πρέπει να υπάρχουν λιγότερες κριτικές και περισσότερη συνεργασία ανάμεσα στο Podemos και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα».

Για τον Σάντσεθ «έκανα ένα λάθος να υπογράψω μια συμφωνία μόνο με τους «Πολίτες» και όχι και με το Podemos», γιατί «όλοι τότε έπαιζαν για να έχουμε δεύτερες εκλογές, ενώ εγώ όχι».

Σε ότι αφορά τις «καταγγελίες» του πρώην σοσιαλιστική πρωθυπουργού ότι τον εξαπάτησε ο Σάντσεθ απάντησε με κατηγορηματικό τόνο: «Δεν εξαπάτησα τον Φελίπε Γκονθάλεθ. Σε τίποτα», εκτιμώντας πως «ο Φελίπε Γκονθάλεθ δεν είναι ο θεός στο κόμμα», γιατί «πολλά από τα μέλη και στελέχη του κόμματος δεν αναγνωρίζουμε τον Φελίπε Γκονθάλεθ του 2016».  «Στο πετσί μου και στα παπούτσια μου, πριν από 30 χρόνια ο Φελίπε Γκονθάλεθ θα διατηρούσε ότι «το όχι είναι όχι» στον Μαριάνο Ραχόι», συμπλήρωσε ο Σάντσεθ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)